Flyttevasken kan være en vanlig kilde til uenighet ved overtagelse av ny bolig, og alle har kanskje ikke den samme forståelsen av hva som er godt nok. Så hva kan du forvente ved en flyttevask som blir utført av profesjonelle? Ønsker du å ta flyttevasken selv, kan du benytte disse tipsene.

En flyttevask er langt mer enn en normal helgevask og kan bli veldig omfattende. En grei regel å følge, er at boligen skal være så ren at den som overtar kan flytte inn direkte uten ytterligere rengjøring. Siden en flyttevask er såpass omfattende, er dette også noe som koster en del mer enn en normal vask.

Som standard utfører CityMaid følgende ved en flyttevask:

  • Støvsuging av tepper og gulv
  • Grundig støvtørking og vask av tilgjengelige flater
  • Vask av gulv og vegger
  • Vask utvendig og innvendig av skap og skuffer
  • Standard hvitevarevask
  • Vindusvask, utvendig og innvendig
  • Vask av baderom
  • Tak tørrmoppes.

Har du mer lyst til å konsentrere deg om ny bolig og synes det høres veldig slitsomt ut å ta flyttevasken selv, kan du bestille flyttevask fra byrå. CityMaid har egne vasketeam som er eksperter på flyttevask og som alltid er beredte til å ta din flyttevask.

Hva kan du forvente ved en flyttevask

De fleste ønsker jo at boligen skal skinne ved overtagelse av ny eier. Mange har kanskje litt for høye forventninger om hvor ren boligen vil bli etter en flyttevask. Men i noen tilfeller kan dårlig vedlikehold av boligen gjøre dette utfordrende.

Man kan f.eks. ikke vaske veggen hvit igjen, dersom det har vært røyket i boligen. Det går heller ikke å vaske bort at tapeten skreller av eller reparere riper i gulvet med vask. Her må man evt. pusse opp og male i etterkant av vasken.

Hva menes med normalt vedlikehold?

  • Kjøkkenviften bør rengjøres minst 1-2 ganger pr år – helst hver 3 mnd.>>
    Dersom du bruker kjøkkenet mye og steker mye fet mat, vil det bygge seg opp et seigt fettlag som kan være vanskelig å fjerne på èn vask. Da vil vi normalt trenge mer tid.
  • Stekeovnen bør vaskes minst hver 3 mnd>>
    Er stekeovnen aldri rengjort, vil det brenne seg fast merker og fett som vil ta mer tid å fjerne enn om den hadde vært vasket en gang iblant med normalt vedlikehold.
  • Veggene dine bør tørrmoppes og/eller vaskes minst én gang i året>>
    Har du sotflekker eller heksesot på veggene? Dette kan være vanskelig å fjerne og vi bruker ekstra tid. Vi kan heller ikke garantere at flekkene blir borte – og de kan komme tilbake. Det vi kan garantere er at veggene blir rene til å males over. Da bør de males med sperregrunning før du maler med vanlig malingI hjem hvor det røykes kan det bli et gult fett- og nikotinlag på vegger og tak, og det er vanskelig å vaske vekk. Det funker ikke med vanlig husholdningssåpe, og må noen ganger males over. Er det røyket i boligen, eller du trenger annen type luktsanering? Trygg og effektiv desinfisering og fjerning av lukt – utføres av kyndig personell som garanterer sluttresultat. Ta kontakt med oss for pristilbud.
  • Flisene på badet bør vaskes over jevnlig og minst 1 gang pr år>>
    Har du hvite flekker som kjennes harde ut og er vanskelige å få vekk? Da har du fått kalk. Kalk kjennetegnes som saltaktig og er hardt å ta på. Kalk på baderom kan være vanskelig å fjerne og dette er noe vi må bruke ekstra tid på. Spesielt hvis kalken har bygget seg opp over tid. Har du fliser i sten eller betong, vil vi anbefale å impregnere veggen når alt fettet er borte. Da vil ikke fett og smuss feste seg og flisene holder seg rene lenger.
  • Vinduene dine bør vaskes minst 2-4 ganger pr år – innvendig og utvendig.
    Noen kan oppleve syreskader på sine vinduer. Dette kommer ofte som følge av syreslipp fra materialer som betong, tegl og enkelte typer metaller. Skadene påvirker glassets utseende og evne til å slippe inn lys. Det er ikke mulig å vaske bort disse skadene når de først har oppstått – men regelmessig vinduspuss begrenser slike syreskader.
  • På toppen av kjøkkenskapene bør det gjøres rent hver 3 mnd og minst en gang pr år.
    Der kan det bygge seg opp med både fett og støv. Et lite triks her, kan være å legge et dekke av folie eller papir som byttes ut jevnlig – f.eks. hver 3 mnd. Da legger fett og støv seg på dekket og du kan fjerne og bytte det ut.

Har du eldre vinduer som er doble, har vinduslemmer eller har fastmonterte sprosser, så vil vi bruke mer tid enn om de er helt standard. Det samme gjelder om du f.eks. har panel på veggene med intrikate mønstre eller om du har gipsstukkatur i taket.

Dersom du har noen av disse avvikene når du bestiller flyttevask fra oss, er det viktig at du gir oss beskjed om dette i forkant. Da får du riktig pris og vi får satt av nok tid samt tar med riktig utstyr til oppdraget.

Les nøye igjennom avtalevilkårene våre, så unngår vi misforståelser.

Hva hvis du har leid ut boligen din?

Hvis boligen din har vært leid ut – har du hovedansvaret for vedlikehold av boligen (husleieloven), hvis ikke noe annet er avtalt. Dersom for eksempel dører eller vindusruter burde skiftes ut, er dette utleiers ansvar. Er ikke annet avtalt, er leietakeren forpliktet til å vedlikeholde deler av boligen.

Å holde boligen sin vedlike er noe du vil tjene på – både når det gjelder når den skal ut på boligmarkedet samt når det skal pusses opp.

Nå vet du litt mer om hva kan du forvente ved en flyttevask.

Vi tar gjerne flyttevasken for deg.

Sjekk pris på vask her