Er stekeovnen din blitt grisete av fett? Det er mange stekeovner som har fått kjørt seg både før og i løpet av julen. Det er kanskje mye som har blitt bakt og mye fet julemat som har blitt stekt flere ganger. Her får du 5 tips til ren stekeovn.

Pass på å benytte rengjøringsmidler som er tilpasset din type ovn. Du kan nemlig risikere å ødelegge ovnen hvis du bruker rengjøringsmidler som ikke er egnet for ovn. CityMaid bruker profesjonell ovnsrens for en ren stekeovn. Med denne er det viktig å forvarme stekeovnen først. Deretter følger du instruksjon og virketid nøye. Legg mopper eller håndklær under døråpningen. Bruk vernebriller når du sprayer og tørk av med papir eller klut. Vask alle overflatene med vann og mikrofiber før du eventuelt brenner av stekeovnen før bruk.

5 tips til ren stekeovn

  1. Start alltid med å forvarme ovnen.
  2. Dekk til gulv med kluter, mopp eller ett håndkle. Ta  på deg vernebriller.
  3. Påfør produkt nedenfra og opp, spray inni ovnen, mot overflaten, ikke i luften. Slik reduserer du spraytåka.
  4. Virketid (det enkleste og vanskeligste punktet). La produktet virke så lenge det er rådført på produktet.
  5. På med hansker og frem med svampen. Jobb med en lett hånd, formålet er å løsne skitt, ikke skure det av. Fjern produktet med klut, eller papir. Vask med rent vann for å sikre at såpen er borte. Flere produkter anbefaler en periode med høy temperatur i stekeovn for å «brenne av» eventuelle såperester. Om dette gjelder ditt produkt anbefaler vi dette.

Helt til slutt er det viktig å håndtere kluter ol med produktrester riktig. Ikke vask dette sammen med klær, produktrestene kan skade materialet, og bør derfor vaskes for seg selv.

OBS! Oppskriften over forutsetter da selvfølgelig at du har en vanlig, gammeldags stekeovn og ikke en med pyrolyse.

«Pyrolyse» er en kjemisk prosess som forbrenner fett og matsøl ved 500°C. Når ovnen er avkjølt vil det kun være igjen litt støv eller aske i bunnen som kan børstes bort. Prosessen er helt uten bruk av kjemikalier og ovnen renser seg selv. Ovnen blir låst under prosessen, som en sikkerhet på grunn av den høye varmen. Husk at du bør fjerne sideriller før du kjører programmet. Og alle stekeplater må selvsagt også ut av ovnen.

Tips for å holde ovnen vedlike

Før du skal bruke stekeovnen, er det viktig å fjerne løse og innbrente matrester som kan skape unødvendig stekeos. Og for å holde stekeovnen vedlike, bør du vaske den jevnlig – minst 1 gang per måned og i hvert fall etter steking av ribbe.

Ha alltid bakepapir under på stekebrett og -rist slik at sølet kommer på papiret, og ikke på brettet eller i bunnen av stekeovnen. Det gjelder helst å holde det rent fra dag en og å holde stekeovnen ren.

Har du mange hvitevarer som trenger en vask – og du ikke har tid eller lyst til å gjøre det selv – kan du bestille en hvitevarevask fra oss.

Les mer og bestill hvitevarevask >>