Å flytte ut av et hjem kan være en stressende og hektisk affære, med mange ting å holde styr på før den endelige avreisen. Nedvask er et avgjørende aspekt for å sikre en smidig overlevering av boligen, slik at boligen etterlates i en ren og presentabel stand. Her kan du lese hva som kreves av deg ved nedvask av bolig og hva du bør tenke over.

Hva kreves ved nedvask?

Lovverket forteller veldig vagt om hva som kreves i en nedvask, og er ikke godt spesifisert. I enkelte tilfeller kan dette være en kilde til uenigheter mellom gamle og nye eiere. Likevel krever en nedvask mer grundighet enn den ukentlige rengjøringen.

Kravene til nedvask kan variere avhengig av eiendommens spesifikke forhold, og hva avtalen mellom for eksempel utleier og leietaker sier. Det er imidlertid noen standardkrav som vanligvis forventes for en nedvask:

  • Alle områder i hjemmet bør rengjøres grundig, inkludert gulv, vegger, tak, vinduer og inventar.
  • Søppel og eventuelle uønskede gjenstander skal fjernes fra bolig, boder, kjeller og loft.
  • Kjøkkenet skal rengjøres grundig, inkludert komfyrtopp, stekeovn, kjøleskap og skap.
  • Bad skal vaskes og skrubbes, da inkludert toalett, vask, badekar, dusj, rør, vifte og sluk.
  • Hvis tepper, møbeltrekk og møbler medfølger eiendommen, bør du rengjøre de grundig.

Nedvask etter endt leieforhold

I de fleste leieavtaler står det skrevet hva som kreves ved en nedvask etter endt leieforhold. Etter husleieloven er det utleiers plikt å sørge for at boligen er ryddet og rengjort når den overleveres til ny leietaker. Det er likevel et krav om at leietakeren skaI levere boligen tilbake i samme stand som da de selv flyttet inn.

Nedvask av et oppussingsprosjekt

Er boligen nylig oppusset eller under oppussing, bør alt støv og rusk fra renoveringen rengjøres grundig, inkludert vegger, tak, gulv og overflater. Gå over alle rom i boligen, og spesielt nye arealer som ble tilført under oppussingen. Er boligen tiltenkt som et fremtidig oppussingsprosjekt, skal du rengjøre den etter vanlig standard.

I enkelte eldre boliger kan det av og til henge igjen vond røyklukt fra tidligere eiere. Lukten kan være vanskelig å vaske bort, og det er heller ikke et krav. Dette er imidlertid opplysninger som skal oppgis til nye eiere før overtakelse. Ønsker du å fjerne vond røyklukt, anbefaler vi at du får boligen ozonbehandlet av profesjonelle.

Hva kreves i oppgang i leilighetskomplekser?

Oppganger til leilighetskomplekser er fellesareal, og vanligvis kreves det ikke at du rengjør der, med mindre det står spesifikke detaljer i forskriftene til borettslaget. Vi anbefaler at du går over utgangsdøra til leiligheten, slik at den blir presentabel.

Hva kreves ved utvendig fasade?

Det er ikke påkrevd at den utvendige fasaden av en bolig skal rengjøres i en nedvask. Normalt selges huset som det er, men det forventes at man generelt har vedlikeholdt eneboliger utvendig. CityMaid tilbyr fasadevask som et eget oppdrag i tillegg til nedvask, hvis du ønsker det.

Hvem kan utføre en nedvask av bolig?

Det er ikke noe krav til hvem som kan utføre en nedvask, så det er noe alle kan gjøre. Det er imidlertid vesentlig å sikre at den som utfører nedvasken er grundig nok og har utstyret for å utføre oppgaven til en tilfredsstillende standard.

Les mer om hvilket utstyr du trenger for en nedvask.

Bør du la profesjonelle utføre nedvasken?

Selv om det kan være fristende å gjennomføre nedvasken selv, kan det å la profesjonelle ta den, tilby en rekke fordeler som:

  • Profesjonelle renholdere har nødvendig utstyr og ekspertise for å fullføre rengjøringsprosessen raskt og effektivt, og sparer deg for tid og krefter.
  • Profesjonelle rengjøringsmidler kan gi en mer grundig rengjøring, som sikrer at boligen etterlates i utmerket stand.
  • Når profesjonelle utfører nedvasken, kan det bidra til å unngå uenighet mellom leietaker og utleier angående renslighet av eiendommen. CityMaid har fornøydgaranti for nedvasken.
  • Profesjonelle renholdere sørger for at boligen rengjøres etter de kravene og lovverket som gjelder.

Dette kan du forvente deg når du lar proffe ta vasken.

Få kvalitetsgaranti når CityMaid tar nedvasken

CityMaid tilbyr en effektiv nedvask av høy kvalitet, som sørger for at boligen blir grundig rengjort. Alle våre vasker kommer med en kvalitetsgaranti, som sikrer deg hvis du ikke er fornøyd med rengjøringen. Les mer om vår garanti her.

Vi sørger vi for at hver krik og krok av boligen din rengjøres grundig, og klargjøres for overlevering til neste eier eller leietaker. Bestill nedvask utført av profesjonelle i dag og nyt en sømløs og stressfri flytteopplevelse!

Bestill vask