kjøkkenfilter

3 tips til rene kjøkkenfiltre

(Last Updated On: 20. september 2017)

Suger kjøkkenfilteret ditt dårlig slik at fett og damp kommer ut i rommet i stedet? Tette kjøkkenfiltre kan gi dårlig inneklima og være brannfarlige! Her får du tipsene til rene kjøkkenfiltre:

Filtrene i kjøkkenvifta – eller fettfiltre som noen kaller dem – bør vaskes minst hver 3 mnd – og oftere hvis du bruker steking i stekepanne mye. Ikke bare blir sugeevnen til vifta dårligere, men den blir også direkte brannfarlig hvis den er full av fett.

Her får du 3 tips til rene kjøkkenfiltre

  1. Demontèr og vask filtrene for hånd. Er de fulle av fett, så kan de være en brannfelle. Skyll med varmt vann og legg så alle løse deler i tom oppvaskmaskin. La alle deler til kjøkkenviften være helt tørre før du setter de på plass igjen.
  2. Legg filtrene i varmt vann og grovrengjøring som løser opp fettet – la det ligge i bløt i ca. en times tid. Vask over med oppvaskbørste. Skyll godt med rent og varmt vann og tørk.
  3. Bruk helst ikke kalkløse rengjøringsmidler, skurepulver eller skurekrem, aggressive universalrengjøringsmidler eller stekeovnsspray på filtrene.

Uansett hvilken metode du går for, kan det være greit å kjøre filtrene en gang gjennom oppvaskmaskinen. Deretter bør du antagelig kjøre en tom omgang eller maskinrens på oppvaskmaskinen. Ellers kan du risikere at det du setter i oppvaskmaskinen etterpå blir fettete.

CityMaid vasker kjøkkenvifte og filtre med mild grovrengjøring eller kjører i oppvaskmaskin etter avtale med kunden.

Kjøkkenfiltrene bør være helt tørre før de settes tilbake – så ikke fuktighet dras inn i motoren til kjøkkenvifta.

OBS! har du en omluftsvifte har du også sannsynligvis et filter nr. 2 – et kullfilter. Dette må enten vaskes eller byttes – her må du sjekke bruksanvisningen til din vifte.

Avslutt med å vaske rundt hele kjøkkenvifta med en fuktig mikrofiberklut og et mildt rengjøringsmidddel.

Å  ha rene kjøkkenfiltre gir da ikke bare bedre hygiene på kjøkkenet, men sikrer også både brannsikkerhet og inneklima. Mye stekeos på kjøkkenet er ikke bra for luftveiene uavhengig om du har luftveisplager eller ikke.

Ønsker du ikke å vaske selv – eller trenger hjelp med kjøkkenvasken, hjelper vi deg gjerne!

Bestill vasken din selv – eller Kontakt oss for et tilbud

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *