kjøkkenfilter
(Last Updated On: 30. juni 2021)

Er det lenge siden du har vasket kjøkkenfiltrene dine? Kommer fett og damp ut i kjøkkenrommet i stedet? Da kan det være at kjøkkenfilteret ditt er tett. Tette kjøkkenfiltre kan gi dårlig inneklima og være brannfarlige! Få 3 tips til rene kjøkkenfiltre her. Ellers anbefaler vi at du følger disse tipsene for å holde kjøkkenet rent 

Filtrene i kjøkkenvifta – eller fettfiltre som noen kaller dem – bør vaskes minst hver 3 mnd – og oftere hvis du bruker steking i stekepanne mye. Ikke bare blir sugeevnen til vifta dårligere, men den kan også bli direkte brannfarlig hvis den er full av fett.

Få 3 tips til rene kjøkkenfiltre her:

  1. Demontèr og vask filtrene for hånd. Er de fulle av fett, så kan de være en brannfelle. Skyll med varmt vann og legg så alle løse deler i tom oppvaskmaskin. La alle deler til kjøkkenviften være helt tørre før du setter de på plass igjen.
  2. Legg filtrene i varmt vann og grovrengjøring som løser opp fettet – la det ligge i bløt i ca. en times tid. Vask over med oppvaskbørste. Skyll godt med rent og varmt vann og tørk.
  3. Bruk helst ikke kalkløsende rengjøringsmidler, skurepulver eller skurekrem, aggressive universalrengjøringsmidler eller stekeovnsspray på filtrene.
  4. Kjøkkenfiltrene bør være helt tørre før de settes tilbake – så ikke fuktighet dras inn i motoren til kjøkkenvifta. OBS! har du en omluftsvifte har du også sannsynligvis et filter nr. 2 – et kullfilter. Dette må enten vaskes eller byttes – her må du sjekke bruksanvisningen til din vifte.
  5. Før du setter filtrene tilbake, bør du vaske rundt hele kjøkkenvifta med en fuktig mikrofiberklut og et mildt rengjøringsmiddel.

Uansett hvilken metode du går for, kan det være greit å kjøre filtrene en gang gjennom oppvaskmaskinen. Antagelig bør du kjøre en tom omgang eller maskinrens på oppvaskmaskinen etter dette. Ellers kan du risikere at alt du vasker i oppvaskmaskinen etterpå blir fettete.

Å ha rene kjøkkenfiltre gir ikke bare bedre hygiene på kjøkkenet, men sikrer også både brannsikkerhet og inneklima. Mye stekeos på kjøkkenet er ikke bra for luftveiene uavhengig om du har luftveisplager eller ikke.

CityMaid vasker kjøkkenvifte og filtre med mild grovrengjøring eller kjører i oppvaskmaskin etter avtale med kunden.

Ønsker du ikke å vaske selv – eller trenger hjelp med kjøkkenvasken, hjelper vi deg gjerne!

Sjekk pris her >> – eller Kontakt oss for et tilbud