Har du fått flekker på vinduene om ikke går bort ved vask? Da kan det være du har fått syreskader på vinduene dine. CityMaid har lang erfaring med vask av vinduer, få våre beste vindusvasketips her

Det er mange som sliter med hvite flekker eller vinduer med grått skjær. Dette kan være et resultat av for dårlig vedlikehold og renhold av vinduene. Vinduene utsettes for store påkjenninger over lang tid med vinter, sommer, sprengkulde, varme, vind og regn. Salt og sand fra veien eller etter regn kan blåse mot vinduene og blir liggende. Dette kan bygge seg opp og sette seg fast, dersom du ikke vedlikeholder eller vasker vinduene regelmessig.

Sand som har festet seg på overflaten kan bidra til syreangrep som vil matte vinduene. På steder hvor vinduene er veldig utsatt, vil det kunne se ut som hvite striper på glasset. Det kan se ut som om du rett og slett har vasket vinduene for dårlig.

Noen ganger kan man også få flekker og skjolder på vinduene ved vask. Det kan være at man har brukt for mye såpe, eller ikke helt rene mikrofiberkluter når man har tørket av. Men dersom flekkene ikke går vekk når du gnir på dem med en ren mikrofiberklut, kan det være du har fått syreskader på vinduene dine.

Syreskader på vinduene

Syreskader på vinduene kan oppstå enten som følge av forurenset nedbør/luft samt syre fra betong eller aluminium. Ubehandlet betong/støp avgir syre som kan skade vinduene. Mange nye og gamle bygg har fasade i ubehandlet betong og det er svært vanlig at syren fra betongen etser seg fast i vinduer. Dette gir en skjoldet effekt og kan normalt ikke fjernes uten spesialbehandling. Skadene påvirker glassets utseende og evne til å slippe inn lys.

Rammer og karmer rundt vinduer som er av aluminium vil også avgi en syre som kan etse seg fast i glass. Dette gir en lik effekt som betongsyre. Du kan også få en lignende effekt fra forurenset nedbør og luft. Dersom vinduene ikke pusses regelmessig, kan dette gå ut over pakninger og kan føre til punkterte vinduer.

Hvordan forebygge og fjerne syreskader på vinduene

Dersom du er flink til å vaske vinduene regelmessig kan det begrense slike syreskader. Du kan lese mer om hvordan vi vasker vinduer her. Eller følg disse kjappe tipsene:

1. Ha riktig utstyr
2. Bruk lunkent vann og lite såpe
3. Vindusspylervæske til vanskelige flekker
4. Bruk svingeteknikk eller overlapping
5. Tørk opp vann med en gang
6. Ikke vask vinduer når solen står rett på

Hvor ofte bør du vaske vinduene

Hvor ofte du bør vaske vinduene avhenger av hvor du bor i landet og hvor utsatt vinduene er for vær og vind. En grei regel å følge er at man vasker vinduene utvendig minst 1 gang i året og innvendig 4 ganger pr år. Selv om vinduene ikke er så utsatt fra innsiden, ser det ikke så pent ut hvis du ikke også vasker innvendig.

Men alt er ikke tapt dersom du har fått syreskader og det er ikke sikkert du må bytte ut vinduene. Selv om vi kun kan tilby normal vindusvask, finnes det leverandører der ute som kan hjelpe deg med syreskadede vinduer. Ved bruk av spesielle poleringsteknikker kan leverandører fjerne slike skader og dine vinduer kan bli som nye!

Har du ikke syreskader på vinduene, men trenger hjelp med normal vindusvask, hjelper vi deg gjerne.

Les mer og sjekk pris på vindusvask her >>