På badet kan det bygge seg opp et lag med smuss av både hudfett, såpe og kalk som vil gjøre det helt nødvendig å vaske flisene på badet skikkelig en gang iblant. Er det lenge siden du vasket flisene på badet, bør du absolutt vurdere å ta en skikkelig vask. Se våre tips til hvordan vaske flisene under:

Hvordan vaske flisene

Del badet inn i soner

Badet har ofte forskjellige soner som krever ulik behandling og rengjøring. Vi anbefaler derfor at du vasker sonene med riktig kjemi.

Kalk kjennes ut som salt og er hardt på veggen. Har du mye kalk på badet anbefaler vi å bruke et produkt med syre. Ønsker du å bruke et 100% naturlig produkt kan du bruke sitron. Syren i sitron fjerner kalk, irr og rust.

Tips: skyller du dusjveggene med kaldt vann og bruker nal etter hver dusj – vil du også redusere oppbygging av ny kalk.

Er smusset mykt og kjennes ut som smør på flisene er dette såpe, fett og hudrester. For å fjerne såperester, olje og fett i dusj, trenger du også et alkalisk produkt til badet. Vi anbefaler å bruke en alkalisk såpe som inneholder lite parfyme og fargestoffer. Skyll først vegger godt med vann. Påfør deretter produktet nedenfra og opp. La det virke og gå over med svamp. Skyll grundig og bruk nal for å fjerne vann. Tørk med klut der det trengs.

Tips: Det anbefales å bruke en en svamp med myk skureside når man rengjør flisene på badet. Denne er hard nok til å fjerne kalkrester, men er samtidig myk nok til å ikke skade flisene. Pass på å bruke en lett hånd, og se etter merker. Om du har en høyglansflis bør du være ekstra varsom.  En gammel tannbørste kan være fin til å rengjøre fuger og rundt kraner. Skyll godt med rent vann og tørk over med en ren mikrofiberklut.

Syre kan skade flisene

Før du bruker et syreprodukt, bør du finne ut hvor syrefaste fugene og flisene er. Gulvfliser i naturstein har heller ikke godt av syre. Fuger bør du være veldig forsiktige med, da syren kan føre til at fugene går i oppløsning. Det er viktig å fukte fugene først godt med vann og skylle godt av med vann når du er ferdig med å vaske.

Bruker du for sterk eller feil kjemi kan du risikere å skade overflaten i stedet for å vaske den.

Tips for vedlikehold av fliser på bad:

Har du fliser i sten eller betong, vil vi anbefale å impregnere flisene når du har fått vasket og renset bort alt fettet fra veggene.

For å sikre at impregneringen fester seg skikkelig, anbefaler vi å vaske overflaten med syre. Dette vil fjerne eventuell kalk og betongslør og sikrer at impregneringen trenger inn. Men pass på å da sjekke, som vi nevner over, hvor syrefaste fugene og flisene dine er.

Når flaten er impregnert stenges vann og fett ute, samtidig som veggen får puste. Fett og smuss vil vaskes lettere bort og dråper fra vanndamp og søl nærmest prelle av. Flisene vil bli mye enklere å rengjøre og de vil holde seg rene lenger. Da holder du badet vedlike og flisene dine vil få mye lenger levetid.

Kjøp rengjøringsmidler direkte fra oss

Hos oss kan du kjøpe Fug&Flis som renser fuger og flisene samt Sten&Betong som impregnerer flisene. Du kan velge å rengjøre og impregnere flisene selv eller så gjør vi gjerne jobben for deg. Dette er et oppdrag vi normalt skreddersyr til hvert bad og tas på timer. For et skreddersydd tilbud, send en epost til kundeservice@citymaid.no

Les mer om rengjøringsproduktene her >>