Våren er på vei med skarp vårsol og lysere dager. Da ser man raskt hvor skitne vinduene har blitt og alt støvet som ligger rundt omkring. Les våre vindusvasketips her.
Har du støv på hjernen?  Under får du våre 5 tips til vårrengjøringen!

En grundig vårrengjøring er bra for både deg og boligen din. Når du tar vårvasken bør du huske håndtak, lysbrytere, vegger, tak og andre områder som gjerne blir oversett når du tar helgevasken. Engasjér gjerne hele familien, åpne dører og vinduer og sett på fengende musikk – så går vårrengjøringen mye lettere.

1. Vindusvasken

Du trenger en bøtte med lunkent vann (for varmt vann dreper virkestoffene i såpa), en god nal, et par dråper zalo og en god del mikrofiberkluter til å tørke karmer med.

2. Ektra støvtørking

Gjennom vinteren blir det ofte litt overfladisk støvtørking fordi det er mørkt og vanskelig å se støvet. Så nå trengs det en skikkelig støvtørking!
Pass på å ta lister, bilderammer og lampeskjermer. Over kjøleskap og andre skap er også viktig. Mikrofiberkluter passer fint til både tørr og våt støvtørking – les mer om mikrofiber i vår artikkel Mikrofiber er best – ingen protest >>

Tips: ta persiennene med tørr mikrofiberkost – da blir de knallfine på null komma niks 🙂

3. Rist tepper

Har du tepper? Ta med teppene ut og rist/bank de skikkelig. Ta de med inn igjen for en skikkelig støvsuging.

4. Støvsuging av vegger og møbler

Har du liggende panel er det greit å gå over med støvsugeren først og deretter tørke over med en tørr mikrofiberklut. Støvsug også tekstilmøbler – det setter seg mye støv her som virvler opp hver gang noen setter seg ned i dem. Bruk da gjerne et egnet munnstykke for dette som ikke lager riper på vegger. Gå over flekker med en fuktig mikrofiberklut. Obs! Vær snill med støvsugeren – ikke støvsug hva som helst

Tips: dersom du har terrassedør i stua, gå over veggene med tørr mikrofibermopp. Har du i tillegg en lett fuktig mikrofiberklut i hånda fjerner du eventuelle flekker i en fei.

5. Skap, håndtak, dører og lysbrytere

Visste du at det er på håndtak og lysbrytere det er flest bakterier? Mange slurver og glemmer dette. Gå gjerne over alle kontaktflater med en fuktig mikrofiberklut for å fjerne støv, flekker og bakterier.  Les mer om dette i vår artikkel 4 tips til nye vaskevaner >>

Med våre 5 tips til vårrengjøringen får du en ren og pen bolig.

Har du ikke lyst å ta vårrengjøringen selv, vasker vi gjerne for deg!

Sjekk pris på vask her