Selv om det fortsatt ligger litt snø igjen her og der, er våren nå endelig her. Det betyr at det er på tide å friske opp våre hjem både innendørs og utendørs. Mens mange av oss er ivrige etter å åpne vinduer og gi huset vårt en grundig vårrengjøring, glemmer vi noen ganger å inkludere utendørsområdene. Med litt planlegging og noen enkle tips, kan du enkelt gi uteplassen din den nødvendige kjærligheten den fortjener. Følg tipsene våre til utendørs vårrengjøring her.

1. Terrassen og uteplassen

Du kan starte med å gi terrassen og uteplassen en skikkelig overhaling. Etter en lang vinter kan disse områdene være dekket av smuss, grønske, løv og annen skitt. Start med å feie eller bruke en hageslange for å fjerne løst rusk og rask. Deretter kan du vaske terrassen – få vår mer detaljerte guide her

2. Utemøbler

Møblene våre har tatt mye juling gjennom vinteren, så det er på tide å gi dem litt oppmerksomhet. Trenger putene en god rens eller flekkfjerning? Er det rust på metallmøbler? Ta deg tid til å inspisere og behandle hvert møbel der det trengs. En blanding av mildt såpevann og en svamp kan være alt som trengs for å gi møblene dine ny glans. Få flere tips til å rengjøre utemøblene her.

3. Rens og Vask av Grillen:

En viktig del av utendørs vårrengjøring inkluderer en grundig rengjøring av grillen. Etter en sesong med bruk og muligens flere måneder med oppbevaring gjennom vinteren, kan grillen din trenge litt kjærlig omsorg før den er klar til bruk igjen.

For å holde grillen ren og klar til bruk, er det viktig å vedlikeholde den regelmessig. En effektiv måte å fjerne matrester og fett på, er å bruke kjøkkenspray på en kald grill. La såpen virke i noen minutter før du tar en svamp eller en fuktig klut for å fjerne flekkene. Etterpå er det viktig å skylle grundig med vann og tørke over med en klut eller papir. Har du ekstra vanskelige flekker, kan du ty til ovnsrens eller spesialmidler fra leverandør som er laget for grillen.

Når det gjelder å rengjøre grillristene, er det lurt å investere i en god grillbørste. Det finnes forskjellige typer børster på markedet, så velg en som passer til din grill. Det er lettere å fjerne matrester fra ristene når de er varme, så sørg for å gjøre dette umiddelbart etter grilling. Hvis du glemmer å rengjøre grillen med en gang, kan du løse det ved å varme opp grillen før du begynner å grille neste gang.

Noen grillrister kan rengjøres i oppvaskmaskinen, mens andre kan enkelt rengjøres med en vanlig kjøkkenskrubb når de er kalde. For gassgriller er det viktig å løfte av ristene og skrape godt på brennerne eller beskytterne over brennerne. Husk alltid å svi av grillen før du bruker den igjen etter en grundig rengjøring.

4. Garasjen

Garasjen er et annet område som ofte blir forsømt når det gjelder utvendig rengjøring. Men det er viktig å huske at en ren og organisert garasje ikke bare ser bedre ut, det kan også gjøre det enklere å finne det du trenger når du trenger det. Ta deg tid til å fjerne rot og organisere verktøy, hageredskaper og annet utstyr. Husk å feie over eller skylle gulvet med hageslangen for å fjerne smuss og oljesøl.

5. Utvendig Vindusvask

Til slutt er det på tide å gi vinduene dine en skikkelig vask på utsiden. Skitne vinduer kan virkelig redusere mengden naturlig lys som kommer inn i hjemmet ditt, så dette er en viktig del av utvendig vårrengjøring. Få våre 6 tips til vindusvasken her

6. Vask av huset og fasaden utvendig

Det er anbefalt å ta en utvendig rengjøring av huset og fasaden hvert år. En av grunnene er at de nye, miljøvennlige malingene inneholder mindre sopp- og algedrepende midler enn tidligere. Det gjør at algene i større grad enn tidligere kan gro på husveggen.

Skal du beise eller male i løpet av sommeren er grundig vask i forkant også helt essensielt. Men selv om du ikke male i sommer, er det fortsatt viktig med årlig vedlikehold. Når du vasker, fjerner du både skitt og skadelig sopp- og algedannelse. Å ta med en god husvask i en utendørs vårrengjøring, bidrar til at du slipper å male så ofte og forlenger husets levetid.

7. For deg som bor i leilighet med veranda:

Selv om du kanskje ikke har en hage eller stor uteplass å ta vare på, betyr ikke det at du bør hoppe over utendørs vårrengjøring. Verandaen din kan være et viktig uterom som fortjener litt oppmerksomhet for å gjøre den klar for våren. Begynn med å feie eller tørke av eventuelt løv, smuss og rusk som har samlet seg der gjennom vinteren. Deretter kan du rengjøre gulvet og rekkverket med en mild såpeblanding og en børste for å fjerne eventuelle flekker eller skitt. Husk også å rengjøre og ordne eventuelle møbler eller planter du har på verandaen din. Selv om verandaen kanskje ikke er like stor som en hage, kan den likevel være et herlig sted å tilbringe tid utendørs når været blir varmere.

Å huske å inkludere områdene ute for en utendørs vårrengjøring din kan virkelig bidra til å forvandle hjemmet ditt og gjøre det klart for den varme årstiden som ligger foran oss.

Så ta på deg hansker og gå ut for å friske opp uteplassen din i dag!

Og trenger du hjelp til innendørs vårrengjøring og vindusvask, hjelper vi deg gjerne!

Les mer og sjekk pris her