Visste du at det finnes ting du ikke bør støvsuge? Støvsugeren er det du bruker mest i rengjøringen din – men tar du vare på støvsugeren din? Noe kan faktisk skade støvsugeren din – så disse tingene bør du enten plukke opp eller gjøre rent på annen måte. Til støvtørkingen er det best med mikrofiber

Her er 5 ting du aldri bør støvsuge opp

1. Store glassbiter

Store glassbiter er ikke bra for støvsugeren din. De kan punktere støvposen, sette seg fast i slangen eller ødelegge gulv. Bruk heller en kost istedet. Du kan også skjære deg når du skal kaste posen.

2. Fint støv

Hvis du nettopp har pusset opp bør du ikke støvsuge opp det fine pussestøvet. Fint støv vil tette igjen filteret eller støvposen med en gang og maskinen kan spy støvet rett ut i luften igjen. Er det kun tørt støv fjerner du dette enkelt med en tørr mikrofibermopp. Bytter du mopp ofte, vil du få med støvet raskt og effektivt. Har du støv på hjernen?

3. Fuktig mat (eller annet vått)

En normal støvsuger er ikke ment for å støvsuge noe som er fuktig eller vått – verken klissete frokostblanding, våt hundemat eller melkesøl. Bruk tørkepapir i stedet eller en spesialstøvsuger beregnet på vått materiale. Er du uheldig kan nemlig støvsugeren kortslutte.

4. Aske

Aske kan inneholde glør som kan blusse opp – og er dessuten fint støv – så dette må ikke suges opp med en vanlig støvsuger. Fyrer du ofte i peisen kan du få kjøpt en egen askestøvsuger til dette. De er gode å ha og varer ofte lenge.

5. Mynter, binders, spikre eller småting

Det er veldig fristende å bare støvsuge opp mynter, binders, småstein og andre småting når de ligger på gulvet. Men slike småting kan sette seg fast eller ødelegge plastikkdeler inne i støvsugeren. Verdifulle eiendeler kan også mistes – du ønsker ikke å lete etter diamantringen din inne i støvsugerposen. Du bør heller ikke støvsuge opp spikre eller andre spisse gjenstander. Disse kan skade deg og støvsugeren på samme måte som glass.

Til sist: husk å rengjøre støvsugeren.

Det samler seg mye støv, hår, bøss, skitt og annet inne i en støvsuger. Det lønner seg derfor å rengjøre denne fra tid til annen. Skift pose, filter, og vask nedi. Rengjør munnstykker, børster og slange. Når støvsugeren er ren, er det også enklere å ta fatt på jobben som å støvsuge madrasser ol.

Ønsker du ikke å støvsuge selv, gjør vi mer enn gjerne denne jobben for deg 😉 Du kan sjekke pris og bestille her