Vi må bare innse det. Det er ikke særlig gøy å holde det rent i sommertiden og stå med hodet i vaskebøtta når sola skinner ute og det er ferie. Her er derfor noen enkle tips til deg som vil ha mer tid ute, og bruke mindre tid på å holde det rent i sommervarmen.

Her får du 7 tips til å holde det rent i sommertiden

1. Ta med skittentøyskurven ut
Da kan du enkelt riste og ta av våte og skitne sokker, klær med grønske ol før det kommer inn i huset.

2. Gå barbeint ute, og med sokker inne
Mange av oss elsker å gå barbeint ute. Tørker du av føttene og tar på sokker før du går inn i boligen, blir det mindre solkrem, sand og skitt på gulvene.

3. Husk på din firbente venn.
Skyll av potene til kjæledyret ute og tørk av. Ha en mikrofiberklut og børste lett tilgjengelig ved utgangsdøren, slik at du kan tørke over pels og poter før de går videre inn i huset. Da blir det enklere å holde det rent i sommertiden.
Les forøvrig mer i vår artikkel rengjøring med kjæledyr i hus

4. Pakk i kjølebag og ta med ut 
Pakk alt du trenger i en kurv og/eller kjølebag når du skal ut. Da slipper du å gå inn og ut på kjøkkenet like mange ganger.

5. Ikke vent med å rydde
Sett oppvask rett inn i maskin, eller vask av med det samme. Da unngår du lukt og fruktfluer samt slipper at det samler seg opp i oppvaskkummen.

6. Steng dørene.
Lukk dørene og la de være igjen mellom hver gang du trenger å gå inn. Da reduserer du blant annet plantestøv og pollen fra å komme inn. Det betyr en raskere støvtørk for deg senere.

7. Ta deg en dusj før du legger deg 
Få av gammel solkrem, pollen, gress ol. Da slipper du å få dette i sengetøyet, og du får en enda bedre natts søvn.

Synes du det blir for varmt å holde det rent i sommertiden, tar vi gjerne sommervasken for deg!

Les mer og bestill her