Sommeren er her – og de fleste ønsker vel å nyte sommeren i et rent hjem? Men en sommerrengjøring kan bli ganske omfattende, hvis det skal gjøres skikkelig. Her får du 5 tips til sommerrengjøringen.

Når det er lysere dager og solen lyser opp boligen, er det enklere å se hvor det bør gjøres rent. Det kan være vask av tak, vegger, skap og skuffer. Andre steder som bør vaskes er dører og listverk – samt støvsuge bak steder hvor det er vanskelig å komme til. Og når man først er i gang, vil man kanskje ta en vask av kjøleskap, rens av stekeovn etc.

Å ha et rent hjem gir en god følelse. Man blir rett og slett glad av å ha det rent og ryddig rundt seg. Men det er bare det å få gjort det selv – å få lysten og energien til å starte på sommervasken.
Men hvor starter man? Og hva trenger man av utstyr?

  • En god nal til vindusvasken er en god begynnelse.
  • Bøtte og en del mikrofiberkluter er også bra.
  • En mikrofibermopp samt forlengerskaft

5 tips til sommerrengjøringen

1. Få først oversikt over hva som skal gjøres

Gå igjennom hjemmet for å få et overblikk på vegger, tak, dører og karmer. Se etter spindelvev, flekker, smuss og støv. Skriv gjerne en oppgaveliste, hvor du kan krysse av etter hvert som du blir ferdig.

2. Få familien med på sommervasken!

Avtal hva som skal gjøres, hvem som skal gjøre hva og hvor lenge dere skal holde på. Sett på fengende musikk og gjennomfør vasken som en konkurranse. Ha en premie som
belønning.

3. Yttergangen er hjemmets førsteinntrykk!

Der blir det ofte ganske skittent på gulv og vegger etter sko og annet som blir slengt fra seg. Rydd unna alt som ikke trenger å stå fremme – benytt gjerne noen fine kurver med lokk for å gjemme bort ting i. Vask vegger med et moppestativ og mopp, nedenfra og opp. Da kan du unngå å få striper. Er du usikker på om underlaget på veggen tåler vask? Test ut på et lite område først. Eventuelt kan du tørrmoppe veggene for å fjerne støv.

4. Kjøkkenet er hjemmets hjerte

Kjøkkenet er hjemmets hjerte og bør alltid inkluderes i en sommervask! Tørk over kjøkkenskapene og fjern flekker. Kjøkkenviften trenger også en skikkelig vask. Ta ut og vask inne i
en skuff om gangen. Matfett på toppen av kjøkkenskap bør fjernes med et fettoppløselig produkt.
Tips: Legg plastfolie på toppen, så er det bare å bytte plasten neste gang, og fortsatt rent på toppen.

5. Vask vinduene

På sommeren blir ofte vinduene støvete av pollen samt skitne av fugleskitt og regn. Se an hvor skitne vinduene er. Er det mye støv, pollen og skitt, bør du tørke over med en ren mikrofiberklut først. Enten tørr eller fuktig – avhengig av type skitt. Få våre beste tips til vindusvasken her

Da er det bare å sette i gang… og har du ikke lyst til å gjøre dette selv, så tar vi gjerne sommerrengjøringen for deg!