Barn som hopper i vannet

Hvordan komme i gang etter sommeren

(Last Updated On: 26. juli 2019)

Synes du det er tungt å komme i gang med husarbeidet igjen etter ferien? Det har vært ferietid, egentid, leketid og fritid – men nå banker hverdagen på døra. Her er noen tips om hvordan komme i gang etter sommeren:

En to-do-liste gir deg oversikt

  1. Lag en to-do-liste og stryk ut etterhvert som du har gjort det du skal gjøre. Det er tilfredsstillende å se to-do-listen minke.
  2. Skap rom. Lag et fast rydde- og vaskeskjema. Sett opp rom, oppgaver og ansvarlig. Da vet alle hva de skal gjøre og når de skal gjøre det.
  3. Hent motivasjon. Sett på favorittlåtene dine, lag den kaffen, eller sett av tid til et pust i bakken som belønning for strevet.
  4. Finn frem utstyr. Da slipper du å løpe frem og tilbake
  5. Sett deg mål, på en halvtime skal jeg ha gjort: xxx – eller at du minst gjør én ting fra to-do-listen hver dag.
  6. Start innerst og øverst til venstre. Jobb deg bakover mot døra.
  7. Er flekken klissete eller seig? Da må du bruke en lett fuktig klut for å få den bort. Ellers holder det med tørr mikrofiber.
  8. Spar lungene dine for kjemi, bruk heller rent vann og mikrofiber samt en nøytral såpe etter behov. Den gode lukten får du ved å tenne et duftlys eller sette en skål med f.eks. grønnsåpe under sofaen.
  9. Få med hele familien til å hjelpe. Sett opp en belønning som f.eks. en tur på kino eller spille et spill sammen når alt er gjort

Da er det bare å skrive en to-do-liste og å komme i gang etter sommeren igjen. Lykke til!

Og husk, om du vil, kan du sette bort jobben til oss. Da slipper du i hvert fall vasken og får mer tid til familie, venner og kan gjøre andre ting.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *