På sommeren, når det er fint vær, vil vi helst være mest mulig ute, men av og til må vi ta en sjau inne også. Her får du tips til hvordan du får sommervasken unna i en fei.

Utstyr til sommervasken

1. Ta frem utstyret. Til sommervasken trenger du:

  • Støvsuger med ren pose og rent filter
  • Mikrofibermopp
  • Mikrofiberkluter
  • Støvkost
  • Sprayflaske eller vaskevann med ph-nøytral såpe
  • Baderomsprodukt

Utføring

2. Sett på musikk som du liker – det gjør vaskingen litt mer gøy.

3. Start i det rommet lengst unna «målstreken» innerst og til venstre

4. Bruk kost og feiebrett samt støvsug opp sand der dette finnes. Vanligvis er det i gang, stue, kjøkken og bad. Pass på å ikke få steiner i støvsugeren – dette kan ødelegge slangen (les mer om hvordan ta vare på støvsugeren).

5. Gå over gulvene med en tørrmopp og fjern flekker med fuktig mikrofiberklut. Er det flekker etter solkrem og lignende, bruk all-rent eller én dråpe Zalo (ja – kun én dråpe).

6. Tørk over kontaktflater som er i hyppig bruk med en mikrofiberklut. Dette kan være håndtak, karmer, kjøleskap, oppvaskmaskin, dør til toalett, såpedispensere, lysbrytere, fjernkontroller ol.

7. Tørk over kjøkkenbenk og fjern flekker på skap/glass

8. Vask dusj, speil, benk, toalett og området rundt. Bytt håndklær – brukes de ofte er det best med tynne håndklær som tørker raskere. Da blir det også færre bakterier. Har du tidligere allerede tatt storvasken på badet, kan du lese vår artikkel om 3 tips til hvordan holde badet rent mellom hver vask

9. Sett deg ned i godstolen/solstolen og nyt et rent hus og et glass med kald is-te

Vil du heller bruke tiden din ute i sommer i stedet for å vaske, vil vi gjerne hjelpe deg. 😉