Visste du at du bør vaske toalettet i en viss rekkefølge? Under får du oppskrift på hvordan våre servicemedarbeidere skal vaske toaletter hjemme hos kunden.  Og er det lenge siden du tok en storrengjøring av badet?

Toalettet og toalettskålen må vel være det stedet med mest bakterier i hele huset? Men faktisk så har både puten din, fjernkontrollen, lysbryteren og ihvertfall telefonen din flere bakterier enn på toalettsetet.

Hvordan vaske toalettet på 1-2-3

Toalettet trenger en egen rutine for at det skal bli hygienisk rent. Du bør bruke et middel beregnet på toalettrengjøring og følg anvisningen på produktets etikett for dosering og virketid. Bruk sure produkter med hydrogenperoxid, som f.eks. Domestos Fresh, fremfor produkter med klor. CityMaid bruker et profesjonelt produkt til toalettvask.

  1. Påfør produktet nede i selve toalettskålen og våtsonen for virketid.
  2. Start så med å rengjøre doen der det er minst skittent først – dvs. i rekkefølgen nedtrekksknapp, cisterne, lokk, sete og kant under setet med en engangsklut – eller en fuktig mikrofiberklut.
    TIPS: brett mikrofiberkluten mange ganger for å få flere rene overflater å vaske med.
  3. Produktet du påførte har fått virke og nå kan du vaske godt nede i toalettskålen med toalettbørsten. Rist vannet godt av børsten nede i toalettet, før du lukker setet og trekker ned med albuen for å skylle. OBS! Dobørsten skal ikke brukes andre steder enn nede i toalettet! Børsten bør også jevnlig desinfiseres. Hvor ofte du bør gjøre det, avhenger av hvor mye doen blir brukt.

Se det hele demonstrert i vår video her:

Til sist kan du, hvis ønskelig, tørke over med papir eller en tørr mikrofiberklut. Mikrofiberklutene bør vaskes på 90 grader så raskt som mulig for å hindre oppblomstring av bakterier. Engangskluter, tørkepapir eller vanlige kluter som vaskes etter bruk, er det aller mest hygieniske. Hvis du bruker mikrofiberkluter til å rengjøre doen og resten av badet, er det viktig å skille disse fra hverandre, for eksempel ved farge. Bruk antibakterielt middel ved behov.

TIPS: Det er mye enklere å holde det rent, enn å gjøre rent på badet. Har du engangskluter liggende på badet, er det lettere å tørke raskt over toalettsete og evt. gulv ved søl. Da holder du det rent lenger.

Bli kvitt kalkbelegg og striper

Den beste metoden er å rengjøre jevnlig – slik at striper ikke oppstår. Bruk for all del ikke produkter med slipemidler eller stålull o.l. Slike produkter kan ripe glasuren på porselenet og ødelegge strukturen – og dermed gjøre det lettere å få striper og belegg.

Har du fått kalk og striper nede i toalettskålen kan det best rengjøres med samme type produkter man bruker for å fjerne kalk i dusjen, nemlig sure produkter. CityMaid bruker produkter med ph mellom 2,5 og 3. Har du mye kalk i dusjen kan du følge tipsene våre her

Ønsker du å bruke et 100% naturlig produkt kan du bruke sitron. Syren i sitron fjerner kalk, irr og rust.

Ved bruk av sure produkter når du rengjør toalettet bør du være obs på:

  1. Bruk anbefalt verneutstyr
  2. Følg instruksene på ditt produkt.
  3. Påfør produktet i det området det har bygget seg opp kalk.
  4. Bruk dobørste og skrubb av mot slutten av virketiden.
  5. Skyll godt.

TIPS: Har du imidlertid en lekkasje i toalettet som gjør at det står og renner, vil det ikke bli rent. Det kan faktisk heller skade emaljen og flekkene kan bli umulige å fjerne. Her må du få hjelp av rørlegger. Har flekkene satt seg, må du antagelig bytte toalettskål.

Hold dolokket nede

Det er faktisk en grunn til at det finnes dolokk – det skal faktisk ligge nede hele tiden når toalettet ikke er i bruk. Har du tenkt på at når du trekker ned etter et toalettbesøk, så virvler du opp millioner med vanndråper inneholdende dine ekskrementer og masse bakterier? Og har du børste og tannbørste liggende ute på servanten kan du jo tenke deg hvor mange av disse bakteriene som havner akkurat der. Hvor ekkelt er ikke det?

Så pass på å holde dolokket lukket.

Hvor ofte bør du rengjøre toalettet?

I følge en undersøkelse er det single som oftest slurver med å vaske toalettet. De vasker i snitt toalettet kun 12 ganger pr år – dvs. én gang pr. mnd!

Hvor ofte du bør vaske kommer an på hvor flink du er til å bruke toalettbørsten etter hvert besøk og hvor mange som bruker det. En normal familie bør vaske skikkelig èn gang pr uke.

Da er det bare å følge tipsene og sette i gang med å vaske toalettet.

PS. Synes du å vaske i huset er det kjedeligste du vet – ta kontakt med oss da vel! Vi vasker gjerne toalettet ditt og gleder oss til å gi deg et rent hjem.

Nedenfor får du flere tips til vask av badet ditt:

Sjekk pris