Har du hardt vann og kalk i dusjen? Inneholder vannet ditt mye kalk kalles det for hardt vann. Kalk er en naturlig del av vannet og innholdet varierer fra ulike vannkilder. Hvis du merker at sjampo og såpe ikke skummer så lett, har du hardt vann. Få våre tips til hvordan bli kvitt kalk i dusjen.

Har du mye kalk i vannet kan dette være synlig i form av hvite dråper på dusjveggene, hvit eller rød farge i fugene, og oppsamling av et hvitt belegg rundt vannutløp som dusjhode, eller blandebatteri.

Du ser forskjellen på kalk i dusjen og såpe blant annet ved at kalk er mer krystallisk, og kan minne om salt i konsistens, mens såpe og smuss kjennes nærmere ut som smør.

Kalk i fuger trenger ofte en mer omstendelig oppfølging. Sementbaserte flisefuger kan nemlig ta skade av sure rengjøringsmidler. Det er derfor veldig viktig å skylle fugene godt med vann før du påfører rengjøringsmiddelet, samt å holde deg over 2 i ph. CityMaid bruker produkter mellom 2,5 og 3 i ph og passer på å holde fugene fuktige under behandling for å minimere slitasjen på fugen.

Ønsker du å bruke et 100% naturlig produkt kan du bruke sitron. Syren i sitron fjerner kalk, irr og rust.

Ved bruk av sure rengjøringsmidler bør du være obs på:

  1. Start alltid med å skylle/fukte området med vann
  2. Bruk anbefalt verneutstyr
  3. Følg instruksene på ditt produkt.
  4. Påfør produktet i det området det har bygget seg opp kalk. Det er ikke nødvendig å vaske hele dusjen med kalkfjerning dersom du kun har oppbygging av kalk på én vegg og på gulv.
  5. Jobb nedenfra og opp. Da unngår du merker og flekker fra midler som renner nedover. Disse flekkene kan være tilnærmet umulige å få bort igjen.
  6. Hold området vått. Ikke la middelet tørke mens den virker. Bruk egnet svamp, eller kost med skaft mot slutten av virketiden.
  7. Skyll godt, og tørk av etterpå.

Vær forsiktig med styrken på såpen, ettersom de færreste private boliger har syrefaste fuger. Gå heller over to ganger, slik at du sparer fugene. En fiskebørste rundt kraner og kanter, samt en fugebørste vil gjøre jobben mye enklere dersom du skal komme til steder hvor det ellers er vanskelig å komme til.

CityMaid vasker vekk kalk i dusjen:

Skyller du dusjen med kaldt vann og bruker en nal for å fjerne vannrester etter hver gang du dusjer, reduserer du oppbyggingen av ny kalk. Tørk gjerne over veggene med en mikrofiberklut også, og la døren til dusjkabinettet stå oppe for utlufting. På den måten vil ikke kalkflekker få tid til å sette seg skikkelig og dusjen din vil være ren hele tiden.

Les gjerne vår artikkel 3 tips for å holde badet rent mellom hver vask >>

Orker du ikke å ta fatt på vaskejobben selv, tar vi mer enn gjerne på oss jobben for deg!

Få et tilbud i dag >>