Her får du tips til hvordan fjerne oppbygget fett på veggen. Vi har tidligere skrevet på bloggen vår om rengjøring av kjøkken, kjøleskap og kjøkkenvifte. Spesielt over kokeplata er det lett for å bygge seg opp et fettlag dersom du ikke tørker over med mildt oppvaskvann hver dag. Det er, som nevnt tidligere, enklere å holde det rent enn å gjøre rent.

Det beste er å tørke vekk flekker med det samme og tørke over veggen bak kokeplata hver gang den har vært i bruk.

Ikke glem å vaske kjøkkenfilteret >>

Dersom du har glemt å vaske på en stund og det har bygget seg opp en fettete hinne må du litt hardere til verks.

Her får du tips til hvordan fjerne oppbygget fett på veggen:

  1. Sjekk først hva slags type vegg du har. Malt tapet og panel trenger en mildere behandling enn f.eks. sten, betong og fliser.
  2. Bruk et alkalisk produkt til å fjerne fett – CityMaid bruker profesjonelle rengjøringsmidler, men det holder fint med zalo. Vi anbefaler ikke Salmiakk eller kjøkkenspray, da dette kan være skadelig for helsen.
  3. Bruk lunkent vann og mikrofiber. Om dette ikke gjør jobben kan du blande vann med noen dråper zalo – vask over den fettete veggen med en mikrofiberklut fuktet med zalo-vannet. Gjenta etter behov. Er det veldig mye synlig fett kan du enten tørke av det verste med tørkepapir – før du vasker over med zalo-vann.
  4. Tørk over med en ren mikrofiberklut (mikrofiber er best)
  5. Repeter punkt 3 og 4 til fettet er borte. Er det veldig inngrodd kan du bruke ett litt sterkere alkalisk produkt som husvask i stedet for zalo i vannet.

Har du fliser, sten eller betong på veggen over kokeplata, vil vi anbefale å impregnere* veggen når alt fettet er borte. For å sikre at impregneringen fester seg skikkelig, anbefaler vi å vaske overflaten med syre. Dette vil fjerne eventuell kalk og betongslør og sikrer at impregneringen trenger inn. Når flaten er impregnert stenges vann og fett ute, samtidig som veggen får puste. Da vil fett og smuss vaskes lettere bort og dråper fra vanndamp og søl nærmest prelle av

Har du tapet eller panel kan vi anbefale å sette opp en beskyttelsesplate av enten glass, pleksiglass eller metall. Da beskytter du veggen mot både smuss, fett og vann og det vil være mye enklere å holde det rent.

Les mer hvordan du kan holde kjøkkenet rent her.

Da er det bare å sette i gang med å fjerne oppbygget fett på veggen. Orker du ikke å gjøre det selv, tar vi gjerne kjøkkenvasken for deg ?

*Husk å bruke diffusjonsåpen-impregnering slik at underlaget får puste.