Hånd kaster søppel i søppelskap
(Last Updated On: 30. juni 2021)

Du er kanskje flink til å vaske kjøkkenbenken og kjøkkenet generelt – men hvor ofte vasker du egentlig søppelbøtta og tilhørende benkeskap?

Som vi alltid sier – det er enklere å holde det rent enn å gjøre rent. Dersom du tørker over flekker med en gang de oppstår og tømmer søppel hver dag, vil det være enkelt å alltid holde søppelbøtta ren.

Søppelbøtter på kjøkkenet bør alltid ha et lokk på. Det vil både forhindre vond lukt, samt også hindre insekter fra komme seg rundt i huset og spre bakterier. Bananfluene er veldig glade i søppel og har du først fått de i hus kan de være vanskelige å bli kvitt igjen.

Få tipsene til å bli kvitt bananfluene her >>

Ikke nok å bytte ut søppelposen

Det er ikke nok å bytte ut søppelposen – helst skal du vaske søppelbøtta én gang i uken, for å bli kvitt lukt, flekker og bakterier. En god huskeregel er å tørke over avfallsbeholdere når du har tatt ut posen. Fjern eventuell væske, og rengjør med vann og mikrofiber. Er det matrester som har satt flekker, må du tilføre vann for å løse opp flekken. Husk også på å vaske hylle eller bunnen av skuffen beholderen har stått i etter behov, da unngår du lukt 😊

Har du ikke tid til å vaske og det lukter vondt, kan du enkelt fjerne lukten med et kjapt triks. Alt du trenger er vanlig husholdningseddik på 7% og litt gammelt avispapir. Eddik har nemlig en unik evne til å nøytralisere lukt.

Krøll avispapiret sammen i en ball, hell litt eddik på den, og legg den nederst i søppelposen.

Småtips:

  • Er søppelbøtta større enn plastposene du bruker oppi? Legg en tom og ren isboks med lokk nederst i søppelbøtta, så unngår du at søppelposen forsvinner ned.
  • Blir det ofte vått i søppelposen? Legg avispapir i bunnen av posen, så suger det opp fuktigheten.

Orker du ikke å vaske søppelskapet og søppelbøtta selv, så hjelper vi deg mer enn gjerne 😉