Kjøkkenet er et naturlig samlingssted for familien og et sted man ofte legger fra seg ting når man kommer hjem fra jobb. Få våre 3 tips for å holde kjøkkenet rent her.

Plutselig har man en opphopning av reklame, nøkler, leker, bøker, teip, skrivesaker og gamle aviser. Det er heller ikke lett å holde kjøkkenet rent når det er fullt av rot.

Her får du 3 tips for å holde kjøkkenet rent:

1. Kast eller organiser rotet

Ha gjerne en eske stående i et skap eller skuff på kjøkkenet – eller i gangen. Legg alt du ikke trenger av papir (uten id, og sensitiv informasjon) der. Når du går med søpla, tar du med deg papiret også. Gå igjennom posten ute ved postkassa og kast alt du ikke har lyst til å lese av reklame. Da slipper du å ta det med inn på kjøkkenbordet.

Ha minst mulig stående på kjøkken- og oppvaskbenk. Fjern visne blomster og råtnende frukt så raskt som mulig – da unngår du bananfluer.

2. Rydd mens du lager maten

Ved matlaging kan du rydde bort og vaske opp underveis – da blir det mindre å rydde når maten er klar. Vask over kokeplaten/ toppen med en gang du har brukt den.
Ha alltid ren skjærefjøl og en ren, fuktig fille til tørking rundt der du jobber med mat. Bytt eller vask alltid fjøl og utstyr mellom hver oppgave. Da flytter du ikke bakterier fra mat til mat. Husk å tørke over håndtak på kjøkkenskap og kjøleskap med mikrofiber – alle berøringspunkter samler mye bakterier

3. Lag gode rutiner og ha utstyret klart

God håndhygiene, rene kluter og rene benker er viktig.

Få alle til å bære sin egen asjett til oppvaskmaskinen. En har «skyllestasjon» og en setter inn. Den tredje kan vaske av bordet, mens en voksen vasker opp kjeler osv. Vips er middagen ryddet unna i en fei og oppvaskbenken er ryddig.

  • Ha mikrofiberkluter lett tilgjengelig, og gjerne en sprayflaske med zalovann til flekker. Tørr mikrofiber til tørre smuler osv. og fuktig til våte flekker
  • Tørkepapir til melkesøl og kjøttsaft – så du ikke samler unødig mye bakterier i kluten.
  • Feiekost/brett eller en liten håndstøvsuger. Obs! bruker du håndstøvsuger bør den ikke brukes på våte matrester – det kan ødelegge støvsugeren og/eller skape vond lukt. Støvsugeren bør tømmes ofte. Det beste er feiekost/brett og rett i søpla.

Får man inn rutinene i hverdagen blir det også enklere å holde kjøkkenet rent.

Synes du det blir for mye arbeid å holde kjøkkenet rent selv, kan du la oss ta vasken for deg – vi gjør det med glede 😉

Sjekk pris her