Det høres kanskje ut som tull – men vi tuller ikke når vi sier at å ta vårrengjøringen gjør deg smartere! I følge forskere fra universitetet i Princeton Neuroscience Institute, er dette helt sant. Få også våre 6 tips til vindusvasken – eller hvordan du kan gjøre vårrengjøringen enklere.

Forskerne gjennomførte en studie som viste hvordan rotet begrenser din evne til å fokusere og begrenser hjernens evne til å behandle informasjon. Her er hva de fant:

«Flere stimuli tilstede i det visuelle feltet, konkurrerer samtidig for nervepresentasjon ved å gjensidig undertrykke deres fremkalte aktivitet gjennom visuell cortex, noe som gir en neural korrelasjon for den begrensede prosesseringskapasiteten til det visuelle systemet.»

Med ord vi forstår bedre:
Når det er rotete rundt deg, blir du distrahert og kan ikke fokusere på den måten du kan på en rolig og organisert plass. Det er derfor vårrengjøringen gjør deg smartere!

Få våre beste tips til vårrengjøringen her:

  • Rydd unna – et ryddig hjem er lettere å rengjøre og vil virke renere. Skaff deg kurver og bokser til å oppbevare ting i. La ting ha sine faste plasser og er du flink til å legge det på plass i starten, vil det etter hvert gå en automatikk i det. Innarbeid deg gode ryddevaner.
  • Kast eller gi bort ting du ikke trenger. Med færre ting er det også enklere å holde det ryddig
  • Luft puter, dyner og tepper ute – bank godt av støvet og støvsug så inne etterpå
  • Vask vinduer. Når solen titter frem er det fint at den klarer å skinne gjennom rene vinduer.
  • Med solen, så blir det lysere og også enklere å se støvet. Så ta frem støvkluten!
  • Tørk over tak og vegger med tørr mikrofibermopp. Få fjernet spindelvev, sot og støv.
  • Vask ekstra godt på kjøkken og bad. Dette er rom hvor det blir mest bakterier. Husk å starte fra ren sone og jobb deg mot skitten sone – da unngår du å spre bakteriene.

Det er på tide å bli smart! Få satt i gang med vårrengjøringen! Kanskje det blir enklere å ha hjemmekontor da?

Er du ekstra smart, setter du bort vårrengjøringen til oss. Du får et rent og pent hjem – og så kan du konsentrere deg om andre ting i stedet for å ta vårrengjøringen 🙂

Les mer og sjekk pris her