mopp som vasker vegg

4 tips til hvordan vaske taket

(Last Updated On: 10. november 2017)

For å opprettholde et godt inneklima i boligen din, bør du vaske taket minst èn gang pr år. Den beste tiden å gjøre det på er på vårparten etter fyringssesongen. Fyring kan nemlig bidra til flere partikler i luften og dårligere inneklima.

I boliger i sentrumsnære strøk bør du antagelig vaske taket minst 2 ganger i året – høst og vår. Veistøv er ikke bra for hverken inneklima eller for helsen vår. Normalt med skitt og støv er ikke helseskadelig, men for mye støv i et inneklima kan være skadelig. Dette kan gi deg rennende øyne og tett nese. Har du et dårlig inneklima kan det også føre til konsentrasjonsvansker, hodepine og tette luftveier.

Du trenger:

 • Moppestang
 • Flere microfibermopper
 • Mikrofiberkluter til listverk
 • Rent, lunkent vann

4 tips til hvordan vaske taket

 1. Tørrmopping
  Vi anbefaler først og fremst tørr rengjøring for å minske faren for skjolder og flekker. Ønsker du å fjerne støv og pollen, anbefaler vi kun tørrmopping.
 2. Vann og mikrofiber
  Har du lette flekker i taket kan du evt. bruke en mikrofiberklut, lett fuktet med rent vann, og tørke over med en tørr klut i etterkant.
  TIPS: tørk fra flekkens utside og innover, så unngår du at flekken sprer seg utover.
 3. Rengjøringsmiddel
  Hjelper det ikke med kun vann, test med godt utvannet rengjøringsmiddel/kjemi. Ikke bruk for sterk kjemi da denne kan bleke og skade fargen over tid. Er du usikker på om taket vil tåle det? Prøv i et lite synlig hjørne først og klapp bort flekken – ikke gni! Tørk forsiktig over med en myk klut til slutt for å fjerne eventuelle såperester.
 4. Vask i èn retning
  Drar du moppen frem og tilbake vil du få skjolder. Mopp i lange parallelle drag og du vil få et renere resultat.

For å unngå at så mye sotpartikler setter seg i taket, bør du sørge for god utlufting hele året – også på vinteren. Og husk på å fyre med tørr ved og skikkelig trekk. Trekker det ikke godt nok i peisen/peisovnen, kan det hjelpe å ha et vindu på gløtt. Vær også obs på at panelovner som brenner støv og stearinlys er forsterkende faktorer til sotpartikler.

Da er det bare å sette i gang – ingen unnskyldning for ikke å vaske taket. 😉 Synes du det er kjedelig å vaske – eller at det blir for tungt å vaske taket selv, hjelper vi mer enn gjerne!

Sjekk pris og bestill vask her >>

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *