Du har helt sikkert hørt det før – kjøkkenkluten bør skylles hver gang du bruker den, og byttes ofte. Å ikke skifte kjøkkenkluten, kan resultere i at du sprer bakterier rundt om i boligen. Skyll kluten for flekker og søl og heng den opp så den blir helt tørr. Les mer om hvorfor mikrofiberkluter er best

Hvor ofte du bør skifte kjøkkenkluten, avhenger av bruken, ikke av hvor mange dager du bruker den. Hvis den lukter surt bør den byttes ut med en gang selv om den nylig er byttet ut. Det er mange bakterier som liker å vokse og formere seg i kjøkkenkluter. Alle bakterietyper som har gode vekstvilkår ved fuktighet og temperaturer på opptil 60 grader, vil også trives i kjøkkenkluten.

Kjøkkenkluten er en bakteriebombe

Kjøkkenkluten kan være en av de største bakteriekildene i boligen, etter dobørsten, hvis du ikke rengjør og skifter den ofte nok. Det skal bare romtemperatur og litt fuktighet til for at bakterier skal yngle og gro i kluten. Men mange er lite flinke til å skifte kjøkkenkluten eller rengjøre den.

Noen ganger kan tørkerull være et godt og bedre alternativ til kjøkkenkluten. Spesielt til melkesøl og kjøttsaft er det bedre med tørkepapir – så du ikke samler unødig mye bakterier i kluten.

Mikrofiberkluter best egnet

Mikrofiberkluter er så absorberende at de kan ta opp fuktighet åtte ganger sin egen vekt! Den høye absorberingsevnen bidrar til at klutene både kan rengjøre og polere samtidig.

I følge undersøkelsene Teknologisk institutt har gjort, viser det seg at en ren og lett fuktig mikrofiberklut fjerner så godt som alle bakterier. Videre forsøk viste flere bakterier der det var rengjort med kjemikalier enn der det var gjort rent kun med mikrofiber.

Men mikrofiber fjerner ikke bare smuss og bakterier godt, de holder også godt på samme smuss og bakterier. Derfor bør kjøkkenklutene vaskes på minst 60 grader mellom hvert bruk (de fleste mikrofiberkluter tåler 90!). Les mer om hvordan du kan fjerne bakterier på best mulig måte

Pass på å ikke bruke kluten på varme flater. Mikrofibertrådene kan smelte og da mister kluten sin funksjon.

Tips til kluten:

  • Skyll kluten etter hver bruk og vri ut vannet. Heng opp til tørk, slik at den tørker helt
  • Tørk melkesøl og kjøttsaft med papir, så varer kluten litt lenger
  • Lukter det surt? Bytt kjøkkenkluten med det samme! Det betyr at den er full av bakterier.
  • Klutene bør kokvaskes for å bli helt rene

Følger du disse tipsene bør du være på den sikre siden og unngå at du sprer bakterier rundt i boligen.

Har du ikke lyst til å vaske selv, hjelper vi deg mer enn gjerne ?

Sjekk pris her >> eller

Ta kontakt med oss for et tilbud