Å vaske vinduene når det er kuldegrader, er ikke noe vi vil anbefale. Selv med varmt vann og vindusspylervæske er det ikke sikkert resultatet blir optimalt. Det er kjedelig å ha trosset kuldegradene bare for å finne ut at du må vaske vinduene på nytt.

Generelt anbefaler vi ikke vask av vinduer ved minusgrader hvor vannet kan fryse. Dersom du må vaske vinduene når det er kuldegrader, kan du eventuelt tilsette en liten mengde vindusspylervæske kombinert med lunkent vann for å hindre vannet i å fryse. Da bør du imidlertid være rask med å tørke av karmer, lister og lignende slik at du sikrer deg at verken vann eller såperester trekker inn i karmer og lister.

I vår artikkel 6 tips til vindusvasken kan du få våre eksperttips til hvordan du best vasker vinduene. Her får du tips som kan gjøre det hele litt enklere, så kanskje du klarer å vaske vinduene litt oftere. Vask vinduene som proffene gjør det og få rene vinduer raskt!

Må du vaske vinduene, trenger du dette til å vaske vinduer i kuldegrader:

Har vinduene blitt så skitne at du bare MÅ vaske de, bør du bruke væske som ikke fryser.

  • Bland en liten mengde spylervæske i lunkent vann
  • Varmt tøy
  • Gummihansker, med tynne fleece- eller ullhansker under
  • Forvasker, 2 mikrofiberkluter til glass (de loer ikke) og nal.
  • Vær rask og tørk opp søl med det sammen

CityMaid bruker et proft vaskemiddel beregnet for vinduer, men vasker normalt ikke vinduer utvendig i kuldegrader.

Andre tips til vindusvasken:

  • Vask over vinduet med forvaskeren.
  • Er vinduene veldig skitne, bør de tørkes over med en klut først
  • Inntørkede flekker som fugleskitt bør bløtgjøres og eventuelt fjernes med en klikkskrape
  • Dra deretter med nalen over vinduet i en s-bevegelse så du ikke får striper.
  • Tørk kanter og lister med mikrofiberkluten

OBS! du bør være rask – vannet vil kunne fryse selv med spylervæske og du kan få striper. Du bør også være obs på at det er større sannsynlighet for at glasset i vinduet kan sprekke om det fryser. 

Dersom det ikke er absolutt nødvendig å vaske vinduene dine når det er sprengkulde, anbefaler vi å vente til det blir mildere i været. Da vil sluttresultatet bli mye bedre og du slipper å måtte ta vindusvasken på nytt.

Ønsker du ikke å vaske vinduene selv, tar vi gjerne jobben for deg. Men vi vasker helst ikke vinduer i sprengkulden, da vi vet at resultatet ikke blir optimalt og vinduene ikke helt rene. Vi anbefaler derfor at du venter med å bestille til gradestokken har krøpet over på plussiden igjen.

Les mer og bestill vindusvask her >>