Vasketips for november
(Last Updated On: 25. oktober 2017)

Med kun noen uker igjen til jul, kan det være greit med noen vasketips for november. Så kanskje du slipper unna den helt store julerengjøringen.

Hjemmet trenger jo enkelte ganger i året et skippertak når det gjelder vask av skap og skuffer, fjerne spindelvev i lamper og tak samt flekkfjerning på vegger.

Her er noen vasketips for november:

  • Skal du bake boller? Deilig! Men å vaske bollen etterpå er ikke så gøy. Ta plastikkpose rundt oppvaskbørsten, så får du ikke masse seig deig i oppvaskkosten
  • Har du litt slitne tannbørster eller oppvaskbørster? Gi de nye oppgaver som f.eks. til å skrubbe i søppelspann, i fuger på badevegger, rundt kanter og lister, vaske utekrukker eller å vaske over sykkelen med.
  • Synes du det er vanskelig å få kaffekannen ren? Bruk en oppvaskmaskintablett og la den ligge der med vann noen timer. Eller du kan koke opp vann og helle oppi litt bakepulver og la det stå i minst 30 min.
  • Ser vannkokeren litt guffen ut? Bland en del med 7 % klar eddik og syv deler vann. Kok opp! Gjør dette med rent vant 2 ganger etterpå. Eddiken løser opp kalken.
  • Lukter søppelspannet? Du kan bruke enten eddik eller bittelitt salmiakk sammen med vann og la det virke i en halv time. Eller for det mer enkle er å ta en halv sitron og vann og la det virke. Fjerner vond lukt og lukter friskt. Vask med en avlagt oppvaskkost.
  • Skitten mikrobølgeovn? Ta en skål med vann, og gjerne litt sitron. Sett den på, da skaper det damp på veggene som gjør det enkelt å vaske over med klut. Les mer på vårt innlegg hvordan rengjøre mikrobølgeovnen
  • Har du svidd mat i kjele som er vanskelig å få ren igjen? Ta vann i kjelen og kok opp. Du kan også evt. ta i en oppvasktablett og bruk oppvaskkosten evt stålull. Men vær forsiktig, dette avhenger av kjelen.
  • Hvor lenge siden er det du har vasket yndlingsteppet ditt eller morgenkåpen?

Det beste tipset er å bruke 15 minutter hver dag på å ta litt ekstra vask der du ikke pleier. Ikke vent på motivasjonen, bare gjør det. Vi bruker masse tid på å kose oss, så vi bør bruke noen minutter på å vedlikeholde hjemmet vårt også.

Ønsker du ikke å bruke så mye tid på å vaske selv, tar vi veldig gjerne vasken for deg 🙂

Ha en super uke!

Sjekk pris og bestill vask her >>