Vasketips for november
(Last Updated On: 11. oktober 2021)

Med kun noen uker igjen til jul, kan det være greit med noen vasketips for november. Med disse tipsene kan du kanskje slippe unna den helt store julerengjøringen.

Noen ganger i året trenger boligen din et skippertak når det gjelder vask av skap og skuffer, fjerne spindelvev i lamper og tak samt flekkfjerning på vegger.

Her er noen vasketips for november:

  • Skal du bake boller? Deilig! Men å vaske bollen etterpå er ikke så gøy. Ta plastikkpose rundt oppvaskbørsten, så får du ikke masse seig deig i oppvaskkosten
  • Har du litt slitne tannbørster eller oppvaskbørster? Gi de nye oppgaver som f.eks. til å skrubbe i søppelspann, i fuger på badevegger, rundt kanter og lister, vaske utekrukker eller å vaske over sykkelen med.
  • Synes du det er vanskelig å få kaffekannen ren? Bruk en oppvaskmaskintablett og la den ligge der med vann noen timer. Eller du kan koke opp vann og helle opp i litt bakepulver og la det stå i minst 30 min.
  • Ser vannkokeren litt guffen ut? Bland en del med 7 % klar eddik og syv deler vann. Kok opp! Gjør dette med rent vant 2 ganger etterpå. Eddiken løser opp kalken.
  • Lukter søppelspannet? Du kan bruke enten eddik eller bittelitt salmiakk sammen med vann og la det virke i en halv time. Eller for det mer enkle er å ta en halv sitron og vann og la det virke. Fjerner vond lukt og lukter friskt. Vask med en avlagt oppvaskkost. Få flere tips til fjerne vond lukt fra søppeldunken her
  • Er mikrobølgeovnen blitt skitten og flekkete? Ta en skål med vann, og gjerne litt sitron. Sett den på, da skaper det damp på veggene som gjør det enkelt å vaske over med klut. Les mer på vårt innlegg hvordan rengjøre mikrobølgeovnen
  • Har du svidd mat i kjele som er vanskelig å få ren igjen? Ta vann i kjelen og kok opp. Du kan også evt. ta i en oppvasktablett og bruk oppvaskkosten.
  • Er det lenge siden du har vasket yndlingsteppet ditt eller morgenkåpen? Da er det kanskje på tide å freshe de litt opp. Sjekk vaskeanvisningen og la de få en runde i vaskemaskinen.

Det beste tipset er å bruke 15 minutter hver dag på å ta litt ekstra vask der du ikke pleier. Som vi alltid sier, så er det enklere å holde det rent enn å gjøre rent.

Ønsker du ikke å bruke så mye tid på å vaske selv, tar vi veldig gjerne vasken for deg 🙂

Ha en super uke!

Sjekk pris og bestill vask her >>