Vasketips for november

Vasketips for november

(Last Updated On: 21. november 2016)

Med kun 6 uker igjen til jul, kan det være greit med noen vasketips for november. Så kanskje du slipper unna den helt store julerengjøringen.

Hjemmet trenger jo enkelte ganger i året et skippertak når det gjelder vask av skap og skuffer, fjerne spindelvev i lamper og tak samt flekkfjerning på vegger.

Her er noen vasketips for november:

  • Skal du bake boller? Deilig! Men å vaske bollen etterpå er ikke så gøy. Ta plastikkpose rundt oppvaskbørsten, så får du ikke masse seig deig i oppvaskkosten
  • Har du litt slitne tannbørster eller oppvaskbørster? Gi de nye oppgaver som f.eks. til å skrubbe i søppelspann, i fuger på badevegger, rundt kanter og lister, vaske utekrukker eller å vaske over sykkelen med.
  • Synes du det er vanskelig å få kaffekannen ren? Bruk en oppvaskmaskintablett og la den ligge der med vann noen timer. Eller du kan koke opp vann og helle oppi litt bakepulver og la det stå i minst 30 min.
  • Ser vannkokeren litt guffen ut? Bland en del med 7 % klar eddik og syv deler vann. Kok opp! Gjør dette med rent vant 2 ganger etterpå. Eddiken løser opp kalken.
  • Lukter søppelspannet? Du kan bruke enten eddik eller salmiakk sammen med vann og la det virke i en halv time. Eller for det mer enkle er å ta en halv sitron og vann og la det virke. Fjerner vond lukt og lukter friskt. Vask med en avlagt oppvaskkost.
  • Skitten mikrobølgeovn? Ta en skål med vann, og gjerne litt sitron. Sett den på, da skaper det damp på veggene som gjør det enkelt å vaske over med klut. Les mer på vårt innlegg hvordan rengjøre mikrobølgeovnen
  • Har du svidd mat i kjele som er vanskelig å få ren igjen? Ta vann i kjelen og kok opp. Du kan også evt. ta i en oppvasktablett og bruk oppvaskkosten evt stålull. Men vær forsiktig, dette avhenger av kjelen.
  • Hvor lenge siden er det du har vasket yndlingsteppet ditt eller morgenkåpen?

Det beste tipset er å bruke 15 minutter hver dag på å ta litt ekstra vask der du ikke pleier. Ikke vent på motivasjonen, bare gjør det. Vi bruker masse tid på å kose oss, så vi bør bruke noen minutter på å vedlikeholde hjemmet vårt også.

Ønsker du ikke å bruke så mye tid på å vaske selv, tar vi veldig gjerne vasken for deg 🙂

Ha en super uke!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *