Med kun noen uker igjen til jul, kan det være greit med noen vasketips for november. Med disse tipsene kan du kanskje slippe unna den helt store julerengjøringen.

Noen ganger i året trenger boligen din et skippertak når det gjelder vask av skap og skuffer, fjerne spindelvev i lamper og tak samt flekkfjerning på vegger.

Her er noen vasketips for november:

  • Skal du bake boller? Deilig! Men å vaske bollen etterpå er ikke så gøy. Ta plastikkpose rundt oppvaskbørsten, så får du ikke masse seig deig i oppvaskkosten
  • Har du litt slitne tannbørster eller oppvaskbørster? Gi de nye oppgaver som f.eks. til å skrubbe i søppelspann, i fuger på badevegger, rundt kanter og lister, vaske utekrukker eller å vaske over sykkelen med.
  • Synes du det er vanskelig å få kaffekannen ren? Bruk en oppvaskmaskintablett og la den ligge der med vann noen timer. Eller du kan koke opp vann og helle opp i litt bakepulver og la det stå i minst 30 min.
  • Ser vannkokeren litt guffen ut? Bland en del med 7 % klar eddik og syv deler vann. Kok opp! Gjør dette med rent vant 2 ganger etterpå. Eddiken løser opp kalken.
  • Lukter søppelspannet? Du kan bruke enten eddik eller bittelitt salmiakk sammen med vann og la det virke i en halv time. Eller for det mer enkle er å ta en halv sitron og vann og la det virke. Fjerner vond lukt og lukter friskt. Vask med en avlagt oppvaskkost. Få flere tips til fjerne vond lukt fra søppeldunken her
  • Er mikrobølgeovnen blitt skitten og flekkete? Ta en skål med vann, og gjerne litt sitron. Sett den på, da skaper det damp på veggene som gjør det enkelt å vaske over med klut. Les mer på vårt innlegg hvordan rengjøre mikrobølgeovnen
  • Har du svidd mat i kjele som er vanskelig å få ren igjen? Ta vann i kjelen og kok opp. Du kan også evt. ta i en oppvasktablett og bruk oppvaskkosten.
  • Er det lenge siden du har vasket yndlingsteppet ditt eller morgenkåpen? Da er det kanskje på tide å freshe de litt opp. Sjekk vaskeanvisningen og la de få en runde i vaskemaskinen.

Det beste tipset er å bruke 15 minutter hver dag på å ta litt ekstra vask der du ikke pleier. Som vi alltid sier, så er det enklere å holde det rent enn å gjøre rent.

Ønsker du ikke å bruke så mye tid på å vaske selv, tar vi veldig gjerne vasken for deg 🙂

Ha en super uke!

Sjekk pris og bestill vask her >>