Juledekorasjon
(Last Updated On: 14. desember 2022)

Mange synes ofte det blir for mye stress før jul. Prøv å stresse ned – for julen kommer uansett! Her får du 4 tips til nedstressing før jul.

Ja – det blir faktisk jul selv om du ikke rekker å bake 7 slag. Eller om du ikke husket å tørke støv av baksiden på alle rammene som henger på veggene. Tror du mor eller svigermor kommer til å sjekke bak alle bildene dine for å se om det er tørket støv midt under julemiddagen? Eller om de kommer til å saumfare alle kjøkkenskuffene dine for å se om de er vasket og innholdet sortert etter fargekode?

Om du har hybelkaniner eller elefanter, så spiller det ingen rolle. Her får du nemlig 4 tips som kanskje får deg til å senke skuldre og stresse litt ned. I hvert fall for en liten stund.

4 tips til nedstressing før jul

Tips 1: Ute av syne ute av sinn!

I stedet for å stappe alt i skapet i gangen, kan du sette noen pene kasser/esker med lokk rundt omkring i huset. Når gjestene plutselig kommer uanmeldt kan du slenge alt rotet oppi kassene og ta imot besøket med et smil. Ulempen er at kassene må ryddes ut av igjen – men det tar vi en annen gang.

Tips 2: Ta snarveien!

Noen ganger står gjestene nesten på dørmatta og du MÅ ta en snarvei. Ta en rask støvsuging av gulvet i stua hvis det er lenge siden sist – evt. gå over med en tørrmopp, den tar med like mye støv og hybelkaniner. Bruk tiden din på badet: en ren vaskeservant og doskål gir et godt inntrykk. Heng opp nye håndklær, sveip over kran og såpedispenser – og du er klar.. Følger du våre 3 tips om å holde badet rent mellom hver vask, skal det ikke mye til for at badet skal se og føles rent ut- og du kan stresse mindre før jul.

Dra over gulvet i gangen hvis det er synlig møkkete der. Er det fortsatt tid igjen kan du sjekke kjøkkenbenken og stuebordet. Tørk over med fuktig mikrofiber om nødvendig.

Tips 3: Grønnsåpe i skål.

Ingen julestemning uten at det luker rent sier du? Du har vel nå fått med deg at du ikke skal vaske gulvet med grønnsåpe – men kun med mikrofiber og vann? Ta bare litt grønnsåpe i en skål og sett under sofaen eller i en vinduskarm. Og vips så lukter det nyvasket!

Tips 4: Skru ned lyset og tenn stearinlys.

Ting ser bedre ut i halvmørke – da ser man hverken hybelkaniner eller støv. Så skru ned belysningen og tenn stearinlys – da blir det koselig, god stemning og det synes ikke så godt at man ikke har tørket støv overalt.

Så stress ned før jul og kos deg i desember – for julen, den kommer uansett!

Har du lyst til å stresse litt mindre ellers i hverdagen? Lar du oss ta husvasken for deg, kan du bruke mer av fritiden din på familie, venner eller andre ting.

Bestill fast vaskehjelp her >>