fuglegodteri-med-ribbefett

Du heller vel ikke ribbefettet i vasken?

(Last Updated On: 17. november 2016)

Du visste kanskje at du ikke må helle ribbefettet rett i vasken eller i do? Gjør du det, kan du tette både avløp og rør – og i tillegg få rotter. Her får du tips til å gjenbruke ribbefettet på en hyggelig måte.

La ribbefettet avkjøle seg enten i kjele, panne eller sausenebb og sett det i kjøleskap til du skal bruke det. For å ha en hyggelig stund sammen med familien, kan dere lage fuglegodteri og samtidig bli kvitt ribbefettet helt.

Hvordan gjenbruke ribbefett:

Du trenger litt kokosfett, ribbefett, solsikkefrø og annet fuglefrø, samt pappkrus eller klipp av bunnen på et par melkekartonger. I tillegg trenger du et par pinner hentet i skogen.

  1. Varm forsiktig opp ribbefett og kokosfett
  2. Hell fuglefrø/solsikkefrø opp til randen av pappkrus og/eller melkekartong
  3. Fyll på med ribbefett og kokosfett til frøene er dekket
  4. Stikk en pinne ned i midten. Evt. kan du legge en tykk hyssing med knute i bunnen som du holder i før du heller på alt.
  5. Sett i kjøleskap, eller ut hvis minusgrader, over natten

Dagen etter løsner du forsiktig fuglegodteriet fra kartongen og knyter en hyssing rundt pinnen. Da er det klart til å henges ut til fuglene som blir kjempeglade for litt ekstra fett i kulden.

Er det litt fett igjen i kjelen eller pannen, kan du tørke det av mens det fortsatt er flytende eller la det avkjøle seg litt før du tørker helt av med tørkepapir. Det hjelper nemlig ikke å skylle ned fettet med varmt vann og såpe, for fettet vil stivne lenger ned i avløpssystemet der det blir kaldere. Les mer om dette på fettvett.no Papiret kastes i restavfallet. Vask så på vanlig måte med varmt zalovann.

Selv om du ikke heller fett og matrester direkte i vasken, bør du alikevel rense alle sluk i huset 1-2 ganger i året.

For å lette jobben på badet, kan du fjerne hår fra sluket i dusjen etter hver gang du har dusjet. Les våre tips om å holde badet rent mellom hver vask

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *