(Last Updated On: 29. mai 2019)

Mye vann og grønnsåpe er faktisk ikke bra for hverken tregulv eller laminatgulv. Grønnsåpa gjør seg best i en skål under sofaen hvor den gir fra seg frisk lukt.

Laminatgulv blir matte hvis du vasker med grønnsåpe. Overflaten får etter hvert et slørete utseende og vann som renner ned i skjøtene mellom platene vil etter hvert vise seg som mørke striper rundt platene. Forhandlere av laminat anbefaler heller mopping eller mikrofiberkluter.

Bruker du grønnsåpe på lakkerte gulv kan såpen etter hvert fjerne lakken. I tillegg vil det bygge seg opp et lag av såpe hvis du ikke vasker av godt med rent vann. Dette laget vil gjøre gulvet bokstavelig talt såpeglatt.

Hybelkaniner er sunt

Bruk mikrofiberklut og lite vann. Mye vann gjør at støvet binder seg til gulvet i stedet for å bli til hybelkaniner som lett kan støvsuges opp eller fjernes med tørrmopp. Så hybelkaniner er sunt og faktisk et tegn på at du vasker på riktig måte.

Mikrofiberkluter har supertynne tråder som er skråskåret i endene. De virker omtrent som en barberhøvel og kluten fjerner med andre ord flekker og fett mekanisk, og ikke ved hjelp av kjemikalier.

Grønnsåpe kan imidlertid brukes på ubehandlede tregulv, som impregnering. Da vil såpen legge seg som et beskyttende lag utenpå treverket.

Treningsgulv til besvær

På treningssenteret der jeg trener har det alltid vært problemer med et litt for glatt gulv i treningssalen. Jeg liker best å trene gruppetimer i sal – som aerobic, step og dans. Problemet var bare at man ikke fikk trent skikkelig, fordi gulvet var for glatt. Når gulvet er glatt blir man redd for enten å forskreve seg eller skli å falle.

De ble tipset av meg om å slutte å bruke såpe og vann – og at de skulle vaske over med rent vann og veldig oppvridd mikrofiberklut i stedet. Men siden gulvet var blitt vasket over så lang tid med såpe, hadde det dannet seg en ganske tykk hinne. Løsningen ble å vaske med mikrofiber og vann over en lang periode – og kutte ut såpe helt.

Gulvet er nå blitt merkbart mye bedre å trene på og ikke lenger så glatt. Et tilleggstips er å vaske over sålene på skoene du bruker til treningen for hver gang. Da fjerner du støv som har satt seg fast og gjør at det blir glattere å trene.

Så ser du hybelkaniner på treningssenteret eller andre steder kan du tenke at her er det gjort rent på riktig måte 😉

CityMaid bruker forøvrig kun tørrmopp eller fuktig mikrofiber ved gulvvask.