Hanne Nordhagen og Nina Elisabeth Eidem

CityMaid støtter Sykehusklovnene

(Last Updated On: 13. mars 2018)

Visste du at når du kjøper en flyttevask hos oss, så går 5 kr direkte til Sykehusklovnene? Tirsdag 6. februar hadde vi gleden av å gi bort kr 25.000,- for alle flyttevasker fra i fjor! 

Sykehusklovnene kan ikke gjøre noe med situasjonen til barnet på sykehus, men med opplevelsen av situasjonen. Daglig leder Nina Elisabeth Eidem hos Sykehusklovnene sier at kommunikasjonen klovnene har med barn og voksne skaper frisoner. Barnet kan ikke bestemme noe om sin egen situasjon, om prøver som må tas, når de skal tas osv – men de kan bestemme over sykehusklovnene. De kan bestemme om klovnene skal hoppe, danse, prate – eller ikke gjøre noen ting. På den måten kan barna føle at de kontroll over noe. 

Lege Birgitte Solvang påpeker i sine studier blant annet at: Klovnene oppleves av de fleste som ufarlige og ikke-medisinske. De kommer fra leken og historiefortellingens verden. Det finnes dermed knapt noen andre i et sykehusmiljø som kan nå så direkte inn i et barnesinn som en klovn. 

SykehusklovnerKlovner som jobber i par

Som CityMaids servicemedarbeidere jobber Klovnene også alltid i par. De bruker hverandre i kommunikasjonen med pasienten. Skuespillerne som er på jobb, går gjennom pasientlistene sammen med ansatte på de aktuelle avdelingene. Her skaper de små og store improviserte stunder med barn i alle aldre, deres foresatte og ansatte på sykehuset. Sammen er de to klovnene et positivt forstyrrende element i sykehushverdagen med gode ringvirkninger til hele avdelingen.

Sykehusklovnene besøker barn og unge ( 0-18 år) på sengepostene ved Oslo Universitetssykehus (Rikshospitalet og Ullevål), Haukeland universitetssykehus, St Olavs Hospital i Trondheim, Drammen sykehus, Ahus og Skien sykehus. De besøker også Sørlandet sykehus Arendal, Sørlandet sykehus Kristiansand, Ålesund Sjukehus og Haugesund sykehus flere ganger i måneden. I tillegg er de i oppstartsfasen på Elverum sykehus, SSE (Spesialsykehuset for epilepsi) og Sunnaas sykehus. Sykehusklovnene har som mål å være på alle sykehus i Norge med sengeposter for barn innen 2024.

Vi synes Sykehusklovnene gjør en kjempeviktig jobb – de skaper frisoner for barn som er syke. Vi er veldig glade for å kunne bidra til dette.

Har du også lyst til å bidra? Da kan du gå inn på siden til Sykehusklovnene her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *