Skal du flytte har du nok å tenke på. Det kan lønne seg å være godt forberedt og starte planleggingen i god tid. Her får du 9 smarte flyttetips.

1. Planlegg i god tid – hastverk er lastverk.

Legg gjerne flyttingen utenom ferietid hvis mulig – det er som regel da alle andre ønsker å flytte også.
Bestem flyttedato i god tid i forkant, slik at du får tid til å evt. booke flyttebyrå og flyttevask.

2. Avbestilling av tjenester

Meld flytting hos Skatteetaten/Folkeregisteret – da vil bank, lege og mobilselskapet ditt automatisk få beskjed. Lag ellers en liste over alle tjenester du har på nåværende bolig, så blir det enklere å se hvem du må sende flyttemelding til. Husk å flytte tjenester du trenger på din nye bolig – som strøm, bredbånd osv. i god tid før flyttingen, slik at dette er klart ved innflytting.

3. Rydd, sortér og kast

Kast ting du ikke trenger lenger, så slipper du å drasse med deg dette til ny bolig. Rydd og sortér ting som hører sammen – dvs. kjøkkenting til kjøkken, stueting til stuen osv.
Har du oversikt over alle nøkler og ekstranøkler i omløp?

4. Pakk smart til flyttingen

Pakk inventar i stive esker – og ikke bruk for store esker så de blir for tunge å flytte. Pass på å fylle de godt opp slik at ikke innholdet flyr hit og dit under transporten – da blir det færre skader. Lag en liste over alle esker og merk eskene godt med numre med en tykk tusj – så blir de også enklere å finne igjen. Da skjuler du også samtidig om esken inneholder kostbare ting som kan være ønskelige å stjele. For å utnytte plassen er det greit å pakke i kurver og kasser du allerede har som ikke kan brettes sammen.

5. Bruk klær og/eller håndklær til å pakke inn knuselige ting

Du kan pakke inn to ting samtidig og slipper å bruke masse avispapir – som du antagelig må vaske bort masse trykksverte fra i ettertid. Pakk bilder og asjetter stående. Dvs. legg de etter hverandre – ikke på hverandre – så knuses de ikke så lett under flyttingen.

6. Overnattingsbag til første natt etter flytting

Pakk en overnattingsbag med et par skift og det mest nødvendige du trenger for et par dager. Det er også et smart flyttetips å pakke en «starteske» med nødvendige ting som vannkoker, kaffe, dopapir, fjernkontroll, noen kopper og asjetter.

7. Sjekk forsikring

Er dine ting forsikret på flyttefot? Sjekk med forsikringsselskapet ditt om de dekker dette – eller hør med flyttebyrået om de har forsikring hvis du bruker det.

8. Sørg for riktig skilting

Få navn og nummer på ny bolig og postkasse i god tid før flyttingen.

9. Bestill flyttevask og flyttebil i god tid

Sørg for at du rengjør etter at du har flyttet ut alle ting. Orker du ikke å vaske selv bør du være tidlig ute og bestille flyttevask i god tid før du trenger den!

Vi håper våre 9 smarte flyttetips vil gi deg litt lavere skuldre ved flytting. Og trenger du hjelp med flyttevasken, har CityMaid egne flyttevaskteam som alltid er beredte til å ta din flyttevask. Men vær gjerne ute i god tid, slik at vi får booket inn flyttevasken når du trenger den.

Lurer du på hva som er forventet ved en flyttevask?