Å nei – naboene kommer på overraskelsesbesøk om 30 min! Har du vært der før, at huset er skittent og helt bombet og før du får ryddet så er det noen som absolutt skal stikke innom? Her får du 3 kjappe ryddetips som gjør det ryddig i en fei og gir illusjonen av at det er skinnende rent.

3 kjappe ryddetips

1: rydd unna

Et ryddig hjem vil virke mer rent enn et rotete – så rydd unna alt rotet.

Start med gangen – heng jakker inn i skap og sett skoene på rekke eller inn på kottet. Fjern alt som ikke hører hjemme på gulv og benker. Deretter rydder du systematisk rom for rom og samler sammen ting som ikke hører hjemme i rommet. Ta med deg en kurv eller boks å samle ting i.

Du kan også skaffe deg flere dekorative kurver eller esker med lokk, og plassere disse rundt omkring i huset. Når gjestene plutselig kommer på besøk kan du bare putte rotet oppi kurvene og ta imot besøket med et smil. Ulempen er at du må rydde ut av kurvene igjen – men det kan du gjøre en annen gang.

2: vask det mest nødvendige

Det er ikke så nøye med støvtørken på steder som ikke er lett synlige. Konsentrer deg heller om å tørke av overflater som er lett tilgjengelige – slik som stuebordet, spisestuebordet og kjøkkenbenken.

Ta en kjapp støvsuging av gulv på kjøkken og stue slik at du fjerner alle hybelkaniner.

Ta en kjapp shining av badet ved å tørke over vasken med en mikrofiberklut og toalettet samt henge opp rene håndklær.

3: hva du ikke ser har du ikke vondt av

Demp lyset og tenn telys. Det blir kjempekoselig stemning og ingen ser støvet som ikke er tørket bort.

Skaff deg gode rydde og vaskevaner

Men for at huset ikke skal se bombet ut neste gang du får overraskelsesbesøk, kan det være greit å innarbeide seg noen gode rydde- og vaskevaner. Da kan ovennevnte ryddetips være kjekke å ha. Det er som nevnt enklere å holde det rent og ryddig enn å ta en sjau for å gjøre rent og å rydde.

  • Ikke la rotet bygge seg opp – men rydd opp etter deg med en gang.
  • Skaff deg gode oppbevaringsløsninger
  • Ha en fast plass for tingene dine og sett de tilbake på plassen etter bruk.
  • Kast eller gi bort unødvendige ting du ikke har bruk for.
  • Ha en skikkelig ryddesjau 1-2 ganger i året
  • Tørk opp søl med en gang
  • Vask opp og rydd bort etter hvert måltid
  • Ha engangskluter tilgjengelig på badet – tørk av speil og vask etter hvert bruk

Men det viktigste er at du finner et system som funker for deg og hvor du slipper de helt store rydde- og vaskesjauene hele tiden.

Eller så kan du skaffe deg vaskehjelp. Da slipper du i hvert fall unna vaskejobben. Ryddingen bør du fortsatt finne et system for – helst før neste overraskelsesbesøk fra naboene.

Sjekk pris og bestill her >>