Visste du at du ikke trenger å vaske gulvet ditt så ofte? Tørk opp søl med det samme og støvsug regelmessig eller bruk en tørr mikrofibermopp til å få bort støvet. Da skal du ikke trenge å vaske gulvet så ofte med vann eller rengjøringsmidler.

Når du først skal vaske gulvene er det mange som ikke har riktig teknikk. Ja – du hørte riktig – det finnes faktisk en feil og riktig måte å moppe gulv på. Bruk mikrofibermopp og lite vann. Mye vann gjør at støvet binder seg til gulvet i stedet for å bli til hybelkaniner som lett kan støvsuges opp eller fjernes med tørrmopp. Så hybelkaniner er faktisk et tegn på at du vasker på riktig måte. Les mer i vårt innlegg Hybelkaniner er sunt

For riktig moppeteknikk:

  1. Start med å stille inn moppen. Den skal være rett under nesetippen når du skal moppe horisontale flater.
  2. Hold godt i moppen, som om du skulle danse vals og skal føre.
  3. Begrens området du mopper før du flytter deg. Strekker du armene for langt ut, mister du kraft og risikerer smerter i skuldre og rygg. Dans med moppen!
  4. Gå med moppen foran deg dersom du har en smal linje bortover.
  5. Bruk minst mulig vann, og bytt mopper ofte. En lettere mopp er en enklere mopp å håndtere, og fjerner tørt støv og smuss effektivt.
  6. Når du skal bytte mopp: tråkk av moppen, bruk moppeplaten til å løfte opp den skitne moppen og grip moppen der den har vært festet til moppeplaten. Slik reduserer du bakteriespreding, og du unngår feil belastning av rygg.
  7. I trapper og andre synkende flater anbefaler vi å senke skaftet slik at du får en riktig vinkel i albuen. Stå et sted nedenfor moppen dersom dette kjennes trygt ut for deg, og unngå å bruke for mye vann. Vask «opptrinnene» med jevne mellomrom slik at disse gir like rent inntrykk som trappetrinnene.

Synes du det er tungt å moppe selv, tar vi gjerne jobben for deg. 😉

Ta kontakt for et tilbud i dag >>