Hvor mange rengjøringsmidler trenger du egentlig?

Rengjøringsmidler
(Last Updated On: 6. november 2019)

Er du en av de som har forskjellige rengjøringsmidler til forskjellige ting? Eller har du gått deg bort i skogen av rengjøringsmidler i butikken? Hvor mange rengjøringsmidler trenger du egentlig?

Som profesjonell leverandør er det ikke til å stikke under en stol at vi har unike verktøy og metoder for fjerning av de fleste flekker. Det finnes allikevel noen råd som kan gjøre vaskejobben i hverdagen enklere. Under finner du en oversikt over hva du bør ha tilgjengelig, og når du bruker det.

Fjerning av hverdagssmuss, matrester og støv på kjøkkenet/spisestue

 • Kluter og mopper i mikrofiber. Er dette rengjøringsmidler tenker du kanskje? Ja, på mange måter er det faktisk det. Mikrofiber fungerer utmerket som støvsamler, antibac og smussfjerner. Bruk den til å tørke av benkeplata, bordet og det meste du ellers trenger i hverdagen. Mikrofiber erstatter en del såpe, fjerner effektivt middagens matos og oljesprut samt holder på skitten bedre enn den tradisjonelle bomullskluten. Mikrofiber har en ulempe, den tåler ikke mye vann før effekten svekkes. Bruk den derfor aldri våtere en som den er når den kommer ut av vaskemaskinen.
 • Ph-nøytral såpe. Du finner den i matbutikken og den kan brukes på alle flater som tåler vann. Kan godt brukes dersom syltetøyet fra frokost skal bort 12 timer senere. Bruk lunket vann så korter du ned virketiden.
 • Lett zaloblanding. Er det makrell i tomat som har landet på hodet, er det en lett alkalisk løsning som fjerner flekken. Oljen brytes og flekken fjernes. Men ikke bruk for mye såpe, det gir deg bare mer arbeid med å fjerne såpa etterpå.

På badet:

 • Har du mye kalk på badet anbefaler vi å bruke et produkt med syre. Ønsker du å bruke et 100% naturlig produkt kan du bruke sitron. Syren i sitron fjerner kalk, irr og rust. Skyller du i tillegg dusjen med kaldt vann og bruker en nal for å fjerne vannrester, reduserer du oppbyggingen av ny kalk.
 • Du trenger også et alkalisk produkt til badet for å fjerne såperester, olje og fett i dusj/badekar. Vi anbefaler å bruke en såpe som inneholder lite parfyme og fargestoffer. Skyll først vegger/kar med vann. Påfør deretter produktet nedenfra og opp. La det virke og gå over med svamp. Skyll grundig og bruk nal for å fjerne vann. Tørk med klut der det trengs.
 • Tannkrem og såpesprut kan ofte fjernes med mikrofiber og lunket vann. Pass på å vaske alle kontaktflater, dørhåndtak og såpedispensere.
 • Bruk f.eks. en brukt tannbørste og oppvaskbørste til å komme bedre til rundt kraner, i sluk osv. Da får du fjernet flekkene enklere og effektivt.
  NB: Pass på å vaske etter bruk, og bruk selvfølgelig aldri samme børste på kjøkken og baderom.

TIPS: dersom du bytter mellom alkaliske og sure rengjøringsmidler annenhver uke holder du det skinnende rent hele tiden. Bakterier kan nemlig tilpasse seg én bestemt tilstand – men dersom du stadig veksler mellom de to, får ikke bakteriene satt seg.

CityMaid bruker følgende produkter:

Alkaliske produkter: Proline vitospeed (oppvaskkum og ved mye fett på kjøkkenflister ol), Viking glassklar (kun ved behov på speil)
Sure produkter: Proline toalettrens eco, Enviro Sanitær
Ph-nøytralt: Proline vitoren (ved behov)

Stue/soverom:

 • Mikrofiberkluter, mopper og støvkost passer best her. Allrent/ ph-nøytral såpe kan fjerne vanskelige flekker.
 • Tørt støv fjernes best med tørr klut etter støvkost av god kvalitet
 • Til persienner er støvkosten en god og enkel løsning

Gang, inngang.

 • Bruk samme såpe og metode som stue. Dersom gulvet er skittent med mye flekker, bruk først en del vann, deretter tørk godt. Bruk mikrofibermopp for å fjerne resterende såpe og smuss bedre.
 • Mikrofiberkluter til alle kontaktflater
 • Allrent etter behov.

Nå har du kanskje fått en litt bedre oversikt over hva du trenger av rengjøringsmidler?

Lykke til med vasken. Du kan ta den selv – eller la oss ta vasken for deg 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.