Som leder bør du sørge for å ha god balanse mellom jobb og fritid. Forskning viser at ledere opplever å få stort utbytte av å ha en fritidsaktivitet eller en hobby! Har du havnet i tidsklemma? Her gir vi deg et smart tips stadig flere bruker for å kjøpe seg mer fritid.

Mange norske ledere opplever å ha en hektisk arbeidsdag med mye press. Faktisk viser en studie at mer enn seks av ti norske ledere opplever tidspress og høy arbeidsbelastning ofte eller hele tiden (Richardsen & Matthiesen, 2014).

For mye stress kan påvirke helsen din, så det er viktig å ha en balanse i hverdagen. En stresset leder kan også påvirke virksomheten negativt. Mye kan tyde på at avkobling på fritiden er nøkkelen!

Derfor er fritidsaktiviteter viktig for deg som leder

Forskning viser at å dyrke en fritidsaktivitet kan ha stor verdi for deg som leder. En artikkel publisert i Harvard Business Review tar for seg hvorfor toppledere velger å bruke tid på fritidsaktiviteter når de ikke jobber.

Det ble gjennomført en undersøkelse blant et utvalg administrerende direktører, og resultatene viser blant annet at:

  • Fritidsinteresser hjelper dem med å håndtere det økende presset på jobben;
  • Fritidsinteresser gir dem et sårt tiltrengt avbrekk når de trenger å ta et steg tilbake fra jobb;
  • Fritidsinteresser hjelper dem med å strebe etter å bli den beste versjonen av seg selv (Bunea et al., 2018).

Det er altså tydelig at du som leder kan få mye igjen for å ha en fritidsaktivitet du ønsker å bruke tid på – enten det er snakk om golf, matlaging, skogsturer eller noe helt annet.

Slik får du mer tid til det du vil gjøre

Vibeke Scavenius
Vibeke Scavenius

I dagens samfunn ser vi at stadig flere setter bort gjøremål de ikke ønsker å prioritere å gjøre selv. Å kjøpe tjenester som dekkskifte eller husvask er noe flere har fått øynene opp for i senere tid. Denne trenden merker blant annet renholdsbedriften CityMaid, som opplever en jevn vekst i antall faste oppdrag. Mange velger nå regelmessig vaskehjelp – gjerne annenhver uke. Dette forteller Vibeke Scavenius, leder for markedsføring og kommunikasjon i CityMaid.

«Vi ser at mange av våre kunder har mer lyst til å prioritere familie, venner og andre ting. Kundene synes dessuten det er kjedelig og tidkrevende å ta husvasken og tar seg derfor råd til å sette bort vasken til en profesjonell renholder. Det er tydelig i tilbakemeldingene vi får at kundene setter pris på jobben vi gjør», sier Scavenius.

Ved å sette bort noe av husarbeidet får man bedre tid til å gjøre andre ting, som selvutvikling eller å være sammen med familie og venner. Man slipper å ha dårlig samvittighet for oppgaver man føler skulle vært gjort, og kan nyte følelsen av å komme hjem til et skinnende rent hus.

Profesjonell vaskehjelp med god samvittighet

I renholdsbransjen har vi lenge sett mye svart arbeid og useriøse aktører. Ikke bare er slik virksomhet ulovlig, men du kan ikke være sikker på at du får noe igjen på forsikringen, dersom det oppstår skader på møbler og overflater i boligen.

Det er viktig å velge en profesjonell vaskehjelp som har god kunnskap om faget. På den måten minimerer du risikoen for skader i hjemmet ditt.

«CityMaid er en godkjent, hvit renholdsbedrift. Hos oss får du hjelp av flinke servicemedarbeidere med opplæring og god fagkunnskap. Dersom uhellet mot formodning skulle være ute, har vi selvfølgelig ansvarsforsikring,» sier Scavenius.

 

Kilder:

Bunea, E-M., Khapova, S. N., & Lysova, E. (2018). Why CEOs devote so much time to their hobbies. Harvard Business Review, 2018 (8. oktober). Hentet fra: https://hbr.org/2018/10/why-ceos-devote-so-much-time-to-their-hobbies

Richard, A. M. & Matthiesen, S. B. (2014). Er norske ledere stresset? BI Business Review, 2014 (27. juni). Hentet fra:
https://www.bi.no/forskning/business-review/articles/2014/06/er-norske-ledere-stresset/