Vi hadde gleden av å møte Sykehusklovnene igjen på Ahus onsdag 3. mai, for å gi et gavekort på 30.000 kr, som et lite tegn på vår takknemlighet for arbeidet deres.

Sykehusklovnene er en ideell organisasjon. De spiller en viktig rolle i å bringe glede og lykke til barn som mottar medisinsk behandling. Vi i CityMaid mener det er viktig å støtte en så verdig sak, spesielt med tanke på at de i 2022 mistet Grasrotandelen.

For å vise vår støtte har CityMaid lovet å donere 5 kr fra hver flyttevask vi selger til Sykehusklovnene. Vi vet hvor viktig arbeidet deres er, og det er svært hjertevarmende å se hvilken innvirkning de har på barn og deres familier.

Gir barn en følelse av kontroll

Målet til Sykehusklovnene er å skape et godt pusterom, som letter situasjonen for barnet og deres familie. I likhet med våre servicemedarbeidere jobber sykehusklovnene alltid i par. De bruker dette partnerskapet til å kommunisere med de unge pasientene samt hjelper dem å føle at de har litt kontroll over situasjonen de står i.

Barn kan ikke bestemme noe om behandlingen de mottar, men de kan bestemme over sykehusklovnene. De kan velge om klovnene skal hoppe, danse, snakke eller ikke gjøre noe i det hele tatt. Dette gir dem en følelse av kontroll over noe, som kan utgjøre hele forskjellen under sykehusoppholdet. Sykehusene har selv erfart verdien av klovnenes tilstedeværelse for barnas restitusjon.

Til stede over hele landet

Klovnene er til stede på 19 sykehus over hele landet, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Det er over 50 sykehusklovner tilknyttet organisasjonen, og alle er profesjonelle skuespillere opplært til å jobbe med barn på sykehus. De besøker barn i alderen 0-18 år. Sykehusene har anerkjent verdien av deres tilstedeværelse og bidrag til barns utvikling.

Vi ser frem til å fortsette å støtte dem og oppfordrer andre til å gjøre det samme. Ved å slå oss sammen med sykehusklovnene kan vi hjelpe dem med å gjøre en forskjell i livene til disse barna, og bringe frem et smil i ansiktene deres i utfordrende tider.

Har du lyst til å støtte Sykehusklovnene? Klikk her for å bidra.