Ferietid er dessverre også høysesong for innbrudd. Tyvene tar ikke ferie – sørg for å sikre boligen din når du er borte. Her får du tips til å holde tyvene unna når du er på ferie. Og har du husket å gjøre disse tingene før du reiser?

Hvordan holde tyvene unna:

  1. Lås alle vinduer og dører – har du montert doble forsikringsgodkjente låser på alle ytter- og verandadører? Og du husker på å låse garasjen?
  2. Sørg for å ha alarm i boligen – og få det montert i alle etasjer i huset – tyver kan fort finne på å bruke din eller din nabos stige. Husk selvfølgelig å skru den på!
  3. Få naboen til å ta inn post og putte litt søppel i søplekassa, slik at det ser ut som om noen er hjemme. Hvis du skal være lenge borte, kan du også få naboen til å vanne blomstene inne – da kan de samtidig sjekke boligen og fjerne evt. «spor» som tyver har lagt igjen.
  4. La det stå på noen lys inne – eller sørg for å ha en timer som kan skru av og på lysene.
  5. La det se ut som om noen er hjemme – sett frem en kaffekopp på bordet sammen med et blad og la det ligge noen leker utover.
  6. Pass på å skjule verdisaker i huset – og la de i hvert fall ikke ligge lett synlig fra vinduer. Legg f.eks. foto- og datautstyr inn i et skap. Dekk over flatskjermen – eller sett den inn på et rom som ikke er synlig fra et vindu.
  7. Bruk sunn fornuft hvis du skal poste angående ferien din på sosiale medier.
    Forsikringsselskaper har sluttet å advare mot Facebook på ferie. Nå mener de det går fint an å dele feriebilder, men mener man bør tenke over hva man skriver, og ikke annonsere at huset står tomt.

Triksene tyvene bruker

Og er du klar over triksene som tyvene bruker for å finne ut om du er hjemme eller ikke? Hvis du har levert nøkler til naboene, kan du be dem om å sjekke følgende:

1. Teip på postkasse eller dører – sjekk gjerne verandadøren på baksiden også. Når man ikke låser seg inn regelmessig blir jo en slik teip sittende fast. Få naboen til å fjerne slike spor.

2. Papirlapper i dørsprekker – sjekk alle dører på huset og fjern disse.

3. Tegn på postkasse eller dører – få naboen til å sjekke og fjerne dette.

4. Gjenstander foran ytterdøren – som f.eks. steiner eller en kost.

Visste du at CityMaid utfører Ferieservice hos sine faste kunder? Det betyr at når vi vasker fast hos deg også kan ta inn posten, tømme søppel og sjekke at alt i boligen er ok. Vi varsler kunden umiddelbart dersom noe ikke er i orden.

Les mer om vår ferieservice >>