Tett sluk
(Last Updated On: 1. juli 2021)

Husk dette før du tar ferie! Du gleder deg til å reise på ferie – men har du tatt noen forholdsregler når det gjelder boligen, slik at du ikke får noen ubehagelige overraskelser? Det er jo ikke noe hyggelig å komme hjem til en bolig som lukter vondt – her får du tips til å unngå det:

Husk dette før du tar ferie

1. Pass på å rense sluket på badet før du reiser.

Hvis du vil unngå lukt bør du fjerne hår, såperester og fett som bakteriene vil holde party i mens du er borte. De elsker fuktig og stillestående vann. Hell evt. litt matolje i sluket så vil ikke lukten spre seg.

2. Husk å fjerne alt av søppel og tomme flasker.

Pant alle flasker og kast tomme glass – så slipper du invasjon av bananfluer mens du er borte. Hell litt eddik eller Salmiakk i søppelkassen og la stå med varmt vann før du vasker over – da blir du kvitt lukten.

3. La dører til oppvask- og vaskemaskin stå oppe

Det vil oppstå vond lukt dersom døren er lukket og det fortsatt er fuktig i maskinen. Før du reiser på ferie kan det være en god idé å kjøre en maskinrens på både oppvask- og vaskemaskin. Da har du en ren vaskemaskin til du kommer hjem igjen med ferietøy som trenger vask.

4. Pass på potteplantene

Legg tykke aviser enten i badekaret eller en balje og fyll på vann til det ligger så vidt over avisene. Sett potteplantene dine på avispapiret og de vil suge til seg det vannet de trenger. Evt. kan du også få kjøpt fine og dekorative vanningskuler på hagesenteret. Disse er laget av plast eller glass og ser ut som ballonger med lange skaft som du kan stikke ned i pottejorden. Plantene trekker kun til seg det vannet de trenger. Pass på å sette plantene der det alltid vil være skygge i huset, slik at ingen står direkte i sollyset. Da trenger plantene mindre vann og de blir ikke svidd.

Evt. kan du sørge for å ha en avtale om at naboen vanner blomster og tar inn posten – så kan de samtidig sjekke at boligen er ok. Da slipper du å styre så mye med plantene før du drar. Og naboen kan forebygge at du får innbrudd mens du er på ferie. Les for øvrig vårt innlegg om 7 tips for å holde tyvene borte mens du er på ferie

Visste du at CityMaid utfører Ferieservice hos sine faste kunder? Det betyr at når vi vasker fast hos deg også kan ta inn posten, tømme søppel og sjekke at alt i boligen er ok. Vi varsler kunden umiddelbart dersom noe ikke er i orden.