Et grønnere renhold er bedre for helsen din og miljøet rundt. Mange har kanskje lært rengjøring av sine foreldre og tviholder på gamle metoder å rengjøre på – med grønnsåpe og helseskadelige midler som klor og salmiakk. Men visste du at ved de aller fleste tilfeller trenger du kun mikrofiber og rent vann? En ren og litt fuktig mikrofiberklut fjerner så godt som alle bakterier.

Undersøkelser fra Teknologisk Institutt viser faktisk at det er bedre og blir renere å vaske med vann og mikrofiber enn med kjemikalier og vanlig klut. Videre forsøk viste også flere bakterier der det var rengjort med kjemikalier enn der det var gjort rent kun med mikrofiber.

4 tips til et grønnere renhold

  1. Vask mest mulig med kun mikrofiber og lite vann
  2. Må du bruke et produkt, bruk et produkt uten oljedamp (VOC) og parfyme.
  3. Er produktet i en sprayflaske og du må bruke denne – spray direkte på kluten og så nære som mulig for å unngå spraytåke. Å puste inn spraytåke er skadelig for lungene dine.
  4. Gå til innkjøp av en skumsprøyte til produktet ditt – da pumper du produktet opp til et skum og unngår spraytåken helt. Evt. kan du også bruke en dynkeflaske dersom du ønsker å dryppe produktet og vann på kluten

Kjemikalier kan gi deg luftveisproblemer

Bruker du rengjøringsspray med kjemikalier, kan du få luftveisproblemer som astma, KOLS, nedsatt lungefunksjon og eldre lunger. Årsaken er at kjemikaliene i rengjøringssprayen er svært konsentrerte og dusjes ut i luften du puster inn.

Forsøk viste at kjemikaliene hang i luften i hele 4 timer etter at det ble sprayet. Da blir det vanskelig å ikke innånde, slik det blir beskrevet at man ikke skal, på mange av produktenes pakninger.

CityMaid er miljøfyrtårnsertifisert

CityMaid er opptatt av å ta vare på miljøet og våre servicemedarbeidere. Derfor er vi veldig stolte over å ha blitt Miljøfyrtårn i 2017.

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar.

Derfor bruker vi minst mulig såpe. Vann og mikrofiber er det som brukes mest på gulv, bord osv. Vi bruker såpe på bad, kjøkken og der det er olje- og fettsøl. Da bruker vi kun miljøvennlige produkter som er eu-blomstmerket. På denne måten sparer vi miljøet og skaper gode arbeidsforhold for våre servicemedarbeidere. Dette bidrar til et grønnere renhold.

Les mer om miljøfyrtårn her >>

Bidra du også – bruk våre 4 tips til et grønnere renhold.

Les mer om miljøvennlig rengjøring her >>

Ønsker du ikke å ta husvasken selv – så tar vi gjerne vasken for deg!

Sjekk pris og bestill her >> eller

Få et skreddersydd tilbud

Klikk på lenken under og fyll ut skjema. PS – du kan selv sjekke pris i bestillingsløsningen vår

Få et pristilbud