4 skremmende gode vasketips til Halloween

Halloween - 4 skremmende gode vasketips
(Last Updated On: 12. oktober 2020)

Enten du liker Halloween eller ikke, så er den amerikanske høytiden kommet for å bli – også i Norge. Ønsker du ikke besøk på døra, kan du skru av utelyset – da gir du signaler til barna at du ikke feirer Halloween. De fleste barn oppfører seg pent på Halloween og går bare videre dersom de ikke får godteri.

Men noen er kanskje ute etter å lage bråk uansett, og er du uheldig kan du møte på pøbler som utsetter deg for dumme knep som f.eks. eggkasting. Få 4 skremmende gode vasketips av oss her.

4 skremmende gode vasketips til Halloween:

 1. Får du egg på vinduet:
  – fjern så raskt som mulig, for tørket egg blir nesten som lim. Tørk av med glassrent og papir, så med fuktig microfiberklut og nal. Har det sittet lenge må det løses godt opp med vann og børste eller skrapes av. Bruk da evt. en isskrape.
 2. Maissirup på klærne:
  mange bruker liksomblod fra Nille og andre butikker som selger Halloweenutstyr. Dette er som regel laget av maissirup og kan være klissete å få bort. Bland zalo i lunkent vann. Fukt en svamp med zalovannet og bløtgjør flekken. La det virke i noen minutter. Trykk på det berørte området med en nylonbørste eller baksiden av en skje for å løse opp flekken. Fjern så mais sirupen med en klut fuktet med rent og lunkent vann.
 3. Sølt sirupen på en hard flate:
  Har det fått tørke, kan du bløtgjøre flekken med lunkent vann og zalo. La det virke i noen minutter og skrap så vekk sirupen med en skrape – f.eks. isskrape. Tørk så vekk flekken med en mikrofiberklut fuktet med zalo-vann, repeter flere ganger hvis nødvendig.
 4. Sminkeflekker på klærne:
  Skyll flekken med lunkent vann så fort som mulig. Er det sminke med olje bruk litt zalo på flekken. Skyll godt først, gni så inn med litt zalo og la det virke i 10-15 min. Klapp eller press på flekken. Ikke gni utover, men alltid innover. Skyll og vask i maskin. Ta vaskemiddel på, og inn i vaskemaskin så raskt som mulig. Det er ikke så lett hvis man skal eller er på fest, men gjør det så fort du har anledning. Sjekk vaskeanvisning. Ved høyere vasketemperatur er det mer sannsynlig å få bort flekken. Bruk gjerne flekkfjerningsmiddel, men sjekk at tøyet tåler det først

Uansett om du skal feire Halloween eller ikke – vær grei mot de som kommer på døra. Vi oppfordrer også foreldre til å snakke med barna sine om hva som er greit å gjøre som knep og ikke.
Og forhåpentligvis får du ikke bruk for våre 4 skremmende gode vasketips 😉

Ha en herlig grøssende Halloween!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.