Deltok du i vår vaskekonkurranse i desember eller januar? Alle som registrerte seg fikk et gavekort på kr. 250. 10 heldige vinnere fikk også et gavekort til kr. 1000 – og én heldig vinner fikk hovedpremien som var gratis vaskehjelp et helt år til en verdi av kr. 25.000. ?

Og den heldige vinner av gratis vaskehjelp et helt år ble Marianne Saltnes Fagerli fra Holmestrand, noe vi synes var helt fortjent. Marianne (39) bor i en enebolig sammen med sin kjære mann og gutt på 5 år. Hun er dessverre ufør på grunn av en nakke- og ryggskade hun pådro seg som 16-åring.

Heldig vinner av 1 års vaskehjelp

Du ble vår heldige vinner av 1 års gratis vaskehjelp, Marianne – hvordan vil dette kunne hjelpe deg i hverdagen?

– «Det å vinne vaskekonkurransen har inspirert oss til å omorganisere en god del, og til å selge unna ting vi ikke bruker, så vi enklere skal ha en plass til alt. For den ene tingen man uansett må gjøre selv før hver vask, er jo å rydde.

Nå som omorganiseringen er unnagjort, er det enkelt å holde huset ryddig. Jeg kan heller bruke tid på det jeg har lyst til eller trenger, istedenfor det jeg føler jeg må. Det er for eksempel kjempedeilig å kunne gå seg en to timers tur i sola mens huset blir rent «av seg selv»».

Marianne synes konseptet til vaskekonkurransen var enkelt å forstå – litt verre å gjennomføre. Da hun bestemte seg for å delta hadde hun ingen ambisjoner om, eller tro på, at hun faktisk kunne vinne hovedpremien. Hun gjorde et lite, halvhjertet forsøk, og tenkte egentlig å gi seg der, ettersom personen som ledet helt tydelig ikke hadde noen intensjoner om å la Marianne overta ledelsen.

Men så fikk hun en helt super idé (som hun ønsker å holde for seg selv til neste gang en konkurranse av denne typen måtte dukke opp), så resten gikk egentlig av seg selv. «Jeg er kjempetakknemlig for alle mine venner og familiemedlemmer, som har hjulpet meg til seier, og har fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger fra de som ble tipset om kampanjen hos CityMaid», sier Marianne.

Mer energiklemme enn tidsklemme

På grunn av skaden hun pådro seg som ung, består hverdagen i all hovedsak av trening, familietid og husarbeid. Sosialt liv er også ekstra viktig, ettersom hun ikke har kolleger. Men alle elementer i hverdagen koster krefter, og som kroniker har man litt mindre krefter enn andre å fordele utover, sier hun.

Marianne mener derfor det passer bedre med begrepet energiklemma enn med tidsklemma, ettersom hun jo egentlig har nok tid. For mannen hennes derimot, er nok tidsklemma mer merkbar. Han jobber skift i Oslo og må også ta seg av en god del av de praktiske oppgavene i hverdagen.

«Vi er ganske gode på å avlaste hverandre, og å gi hverandre tid og rom», sier Marianne. Men det går altså ofte på bekostning av husvasken – den nedprioriteres. Når det gjelder hvem som tar husvasken, burde vi hatt likestilling på det, sier hun videre. Men ettersom mannen min jobber 100% og jeg ikke jobber, føler jeg et ekstra ansvar når det gjelder husvasken. Dermed er hyppigheten prisgitt min form, men også litt hvor ofte vi får besøk».

I perioder med mye besøk har hun vasket huset både en og to ganger i uka. Men i perioder der formen er dårlig har det noen ganger gått en hel måned mellom hver vask. Bad og kjøkken har selvsagt blitt tatt minimum en gang i uka uansett. I snitt tror hun at de havner på hver fjortende dag. Etter at mannen hennes kjøpte robot-støvsuger med vaskefunksjon, har gulvene blitt vasket minst en gang i uka – til og med på hans initiativ!

Skattefradrag for vask i hjemmet hadde gjort det mer attraktivt

Marianne og mannen har ikke hatt vaskehjelp før. Hun har foreslått det for mannen flere ganger, men hun tror det først er nå at han innser hva det betyr for henne og helsa å få slippe den jobben. For Marianne personlig, er ellers økonomi en viktig del av spørsmålet, ettersom hun er ufør og dermed også har kronisk dårlig råd, sier hun.

Marianne mener skattefradrag for vaskehjelp i hjemmet definitivt hadde gjort det enda mer attraktivt. I Sverige er det innført noe som kalles RUT-fradrag hvor kunden får fratrekk direkte på fakturaen. RUT er skattefradrag på arbeidskostnadene ved rehabilitering, ombygging og tilbygg av egen bolig/leilighet samt for vedlikehold som vaskehjelp og barnepass. RUT bidrar stort til at svart arbeid blir hvitt.

«Ethvert tiltak som kan gjøre svart arbeid mindre lønnsomt, er et godt tiltak i mine øyne», sier Marianne.
Noen mener det er umoralsk å ha vaskehjelp og at folk bør vaske selv. Marianne mener det er uproblematisk å sette bort vaskejobben så lenge man gjør det hvitt.

Endelig vant jeg en vaskekonkurranse

Marianne hørte om CityMaid gjennom en venninne for noen år siden, og har deltatt i alle konkurranser CityMaid har hatt på Facebook siden da, i håp om å få testet ut tjenestene deres på tross av mannens skepsis.
«Endelig ble det min tur til å vinne en vaskekonkurranse, og til og med i et helt år – Jeg er så utrolig takknemlig», sier Marianne. «Jeg er veldig fornøyd. Damene er punktlige, veldig blide og hyggelige, de er effektive og samtidig grundige. Anbefales!»

Ønsker du som Marianne å teste tjenestene våre, kan du sjekke pris her.

Sjekk pris her >>

PS. har du ikke benyttet deg av gavekortet på kr. 250 du fikk ennå, så er dette gyldig ut 2021. Da legger du inn gavekortkoden du fikk, når du bestiller og beløpet vil trekkes fra.