Hvordan rengjøre peisovnen

Hvordan rengjøre peisovnen
(Last Updated On: 27. januar 2017)

Er glasset på peisovnen blitt sotete? Her får du tips hvordan rengjøre peisovnen slik at du kan se og nyte flammene.

CityMaid benytter et produkt som heter Proline Tornado som fjerner sot effektivt. Men er det behov, bruker vi Proline Grill og ovnsrens som inneholder lut. Vi bruker produkter etter smussgrad, og vil alltid bruke mildest mulig produkt først. Vi fjerner også alltid såperester med mikrofiber slik at overflaten blir fri for såperester.

Har du ikke tilgang til disse produktene kan du fint benytte litt zalo eller grønnsåpe og en mikrofiberklut. En annen metode benyttet av mange, er å gjøre rent glasset med aske, litt avispapir og vann.

OBS! husk å bruke hansker – aske + vann blir til lut. Lut er veldig basisk og dermed etsende. Skal behandles med forsiktighet og holdes unna barn. Du kan fort svi fingre og hender! (vår hovedperson i videoen glemte det – men det gikk fint)

I gamle dager var det nemlig slik man lagde såpe – med aske, vann og fett fra dyretarmer. Men selv om naturlig såpe er laget med lut er det ingen lut igjen i det ferdige produktet. I den kjemiske reaksjonen som oppstår når man blander lut og oljer/fett dannes såpe og glyserin.

Hvordan rengjøre peisovnen med aske og vann

  1. Finn frem litt avispapir, en bolle med vann og en bolle med aske fra peisovnen
  2. Ta på hansker (vi glemte det i videoen)!
  3. Dypp avispapir i vannet og deretter i asken. Aske + vann = lut, så har du ikke hansker på, kan du svi fingrene (det gikk bra med oss denne gangen)
  4. Gni så asken godt inn i glasset på peisovnen – du vil se at sotet raskt forsvinner.
  5. Tørk over med litt tørkepapir og/eller en fin mikrofiberklut for glass
  6. Ferdig! Blankt og fint 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.