Kommer det en udefinerbar lukt fra tenåringsrommet samt at du nesten ikke kommer inn der pga. rot og hauger med møkkete tøy? Her får du tips til hvordan fjerne vond lukt fra tenåringsrommet.

Overgangen fra barn til tenåring kommer snikende – og plutselig ser du nesten ikke barnet ditt lenger for han/hun barrikaderer seg på tenåringsrommet. Og selv om vi foreldre forsøker å lære opp våre tenåringer til å rydde og rengjøre rommet sitt selv – kan det komme en tid hvor vi faktisk må ta saken i egne hender og ta et skikkelig skippertak.

Vi har funnet en morsom oppskrift på nettet som vi fritt har oversatt til norsk:

Hvordan fjerne vond lukt fra tenåringsrommet:

 1. Kjemp deg inn på rommet
 2. Åpne vinduet for lufting
 3. Fjern tenåring
 4. Dusj tenåring
 5. Måk ut møkkete tøy
 6. Vask tøy – eller lur tenåring til å sette på vask selv
 7. Fjern alle møkkete tallerkener med matrester. Dette er normalt en av de største årsakene til vond lukt fra tenåringsrommet. Særlig halvspiste matrester.
 8. Fjern kjæledyr og sett ut til lufting. Har kjæledyret bur – gjør rent dette.
 9. Ta hageraken og rak alt rot til en stor haug midt på gulvet. Vær oppmerksom på ting gjemt under sengen.
 10. Putt alt rotet opp i en stor søplesekk og kast ut. Hvis tenåringen protesterer er det bare å si at hvis han/hun ikke klarer å holde rommet ryddig og alt ligger på gulvet er det hans/hennes egen feil at det blir kastet. Om det er ting de ikke ønsker skal bli kastet, bør det ikke ligge på gulvet.
 11. Ta av sengetøy og vask dette på 90 grader. Har tenåringen ansvar for å gjøre dette selv, er det antagelig ikke gjort på lang tid og mye matrester kan være klint ned i stoffet.
 12. Ta en vurdering om du orker å angripe skapet til tenåringen – eller om du skal gjøre det en annen dag.
 13. Sjekk at det ikke finnes noe annet levende i rommet – f.eks. maur, mugg, edderkopper eller andre ting som vokser eller kravler og som har blitt tiltrukket av matrestene.
 14. Gjør rent hele rommet – inkludert vegger, tak, seng, madrass, skrivepult og stol. Har tenåringen teppe på gulvet bør dette sendes til rens – det holder ikke å kun støvsuges.
 15. Sett inn ren tenåring på rommet
 16. Sett inn ren klesvask som tenåring må brette og legge i skap selv – du bør stå og se på at dette gjøres ellers må du om et par dager starte på nr. 1 igjen.
 17. Sett kjæledyr på plass på rommet.
 18. Gi et foredrag til tenåringen om at dette er siste gang du gjør dette
 19. Gjenta fra nummer 1 til 18 igjen neste gang det kommer vond lukt fra rommet.

Da vet du hvordan fjerne vond lukt fra tenåringsrommet – men husk at en dag flytter tenåringen ut og du vil antagelig savne ham/henne. 😉

Ønsker du ikke å vaske etter tenåringen selv, tar vi gjerne vasken for deg! 

Sjekk pris på fast vaskehjelp her