Vond lukt i kjøleskapet kan komme av matvarer som har gått ut på dato eller har mugnet. Lukten kan også komme fra matvarer med sterk lukt som ikke er godt nok pakket inn. Matsøl som har lekket ut i kjøleskapet og ligger nede i gummilister eller liknende, kan også gi dårlig lukt.

Mange har det for varmt i kjøleskapet sitt

Lukter det vondt i kjøleskapet, kan det også komme av at du har det for varmt i kjøleskapet ditt. Nordmenn flest er visstnok ikke så nøye med hvor kaldt de har det i kjøleskapet. Mange holder temperaturen på rundt 10 grader. Sørger du for at det holder riktig temperatur – mellom 2-4 grader – vil også matvarene dine holde seg lenger.

Matvarene dine har nemlig lenger holdbarhetstid ved lavere temperatur. Lav temperatur kan hindre at bakteriene formerer seg raskt, selv om det ikke dreper bakteriene. Jo færre bakterier, jo mindre er sjansen for at matvarene blir ødelagt.

Tips til å unngå vond lukt i kjøleskapet

  • Unngå å søle!
  • Søler du – tørk opp med det samme med papir eller engangsklut
  • Pakk godt inn matvarer som har sterk lukt – gjerne i lufttette tuppervarebokser
  • Vask over hyller og vegger med mikrofiberklut og mildt oppvaskvann. Hjelper ikke dette, kan du forsøke å desinfisere med litt klor. Pass på å ikke blande klor med andre rengjøringsmidler da det kan oppstå farlige gasser
  • Lukter det fortsatt vondt i kjøleskapet etter det er vasket, kan du bruke litt sitronsaft på en klut og vaske over. Du kan også sette inn en skål med litt eddik som vil nøytralisere lukten.
  • Pass på å tørke over med tørr klut eller tørkepapir
  • Luft kjøleskapet slik at det blir helt rent og tørt. Bakterier elsker fukt og skaper raskt vond lukt igjen

Lukter det fortsatt vondt kan det være det har samlet seg bakterier i kondensvannet som dreneres gjennom et hull inne i kjøleskapet. Da må du antagelig dra frem kjøleskapet og tømme/vaske dryppskål og/eller kondensator. Dreneringshullet bør du også stake opp og vaske med litt klor, så det blir helt ren.

Med riktig temperatur og å rengjøre kjøleskapet jevnlig, samt å pakke inn rester og pålegg i tette bokser eller poser, vil du mest sannsynlig unngå å få vond lukt i kjøleskapet igjen. Det er enklere å holde det rent enn å gjøre rent.

Få våre tips til hvordan du rengjør kjøleskapet her

Ønsker du å få kjøleskapet skikkelig vasket og orker ikke tanken på å gjøre det selv, hjelper vi deg gjerne med dette ?

Sjekk pris her >> eller Få et tilbud fra oss i dag >>