Følger du kjerringråd når du tar husvasken? Både sitron og eddik inneholder syre – og en del rengjøringsmidler inneholder også faktisk sitronsyre. Men visste du at det er en del ting du ikke bør rengjøre med syrebaserte midler?

CityMaid bruker aldri eddik eller sitron når vi vasker – vi bruker for det meste rent vann og mikrofiber, eller profesjonelle eublomst-merkede rengjøringsmidler der det trengs.

I denne artikkelen gir vi deg tips om overflater du ikke bør vaske med syrebaserte midler. Her kan syren gjøre mer skade enn nytte.

1. Kjøkkenbenk i marmor, granitt og betong

Eddik og sitron inneholder som nevnt syre som vil etse steinen, slik at den blir enda mer porøs og mottakelig for flekker. Vask heller benken med lunkent vann og mildt oppvaskmiddel.

2. Steinfliser på gulv

Gulvfliser i stein har heller ikke godt av syre. Fuger bør du også være veldig forsiktige med, da syren kan føre til at fugene går i oppløsning.

3. Strykejernet ditt

Dampstrykejern kan få sorte flekker enten av mineraler i vannet eller om du stryker klær med merker eller farger som smitter av. Ikke prøv å rengjøre strykejernet med syre. Syren kan skade deler inne i strykejernet. Det beste er å tømme dampjernet ditt etter bruk – og har du fått sorte flekker bør du heller bruke strykejernrens.

4. Parkettgulv

Noen mener at gulv kan vaskes med eddik – andre ikke. Syre kan skade parkett og lakk. Generelt trenger du ikke vaske parkett i det hele tatt – men tørrmoppe det – til nød bruke en fuktig mikrofibermopp. Ønsker du å vaske gulvet og vil være på den trygge siden, bør du satse på å vaske gulvene med et rengjøringsmiddel som er tilpasset nettopp tregulv.

5. Noen type metaller som kobber, aluminium og galvanisert stål

Noen sverger til å bruke sitronsyre og eddik til å pusse kobberet sitt – men når det gjelder blandebatterier av kobber og rør bør man være forsiktig. Kobber og noen metaller er nemlig syreoppløselige. Du bør også være forsiktig i dusjkabinettet – får du syre på aluminiumsprofilene kan de bli matte.

Vi anbefaler heller at du bruker vann og mikrofiberklut til rengjøringen. Må du bruke kjemi anbefaler vi lunkent vann og et rengjøringsmiddel tilpasset underlaget du skal vaske.

Lykke til med vaskingen!

PS – ønsker du ikke å vaske selv, tar vi gjerne vasken for deg – slik at du kan få mer tid til familie og venner.

Sjekk pris og bestill her >> eller Få et tilbud fra oss >>