Morsdagen er blitt en familiedag, der mødre oppvartes med f.eks kaffe på sengen om morgenen, blomster og kake. Og helt sikkert koselige tegninger og kort fra barna.

Morsdagen har etter hvert blitt en stor kommersiell høytid gjennom markedsføring av morsdagskake, morsdagsblomster og morsdagsgaver. Barnehager og skoler opprettholder tradisjonen ved å følge opp ideen om feiringen av mor, og setter barna til å lage kort og gave til mor. Trender viser likevel at dette er på vei ut fra skolen, siden det etterhvert er mange forskjellige familiesammensetninger i de tusen hjem.

Den første norske morsdagen ble feiret i Bergen 9. februar 1919, og ble til å begynne med arrangert av religiøse organisasjoner, men det var Oslo-kvinnene Dorothea Schjoldager og Karen Platou som i 1918, i samarbeid med ideelle organisasjoner, forretningsfolk og massemedia fikk gjennomslag for å etablere morsdagen som en årlig begivenhet i Norge.

Våre naboland feirer morsdagen i mai. Hvorfor morsdagen er lagt til februar i Norge, finnes det ingen konkret forklaring på. Mest sannsynlig skyldes det at mai allerede er en travel måned for oss med fest- og fridager som 17. mai, Kristi Himmelfart og pinse.

Skikken med å varte opp mødre med for eksempel frokost på sengen, blomster, kort og presanger er derimot den samme over hele verden.

Tips til morsdagen:

  • Overrask mor med frokost på sengen
  • Bak en kake
  • Blomster er alltid koselig å få
  • Fra barna: koselige kort eller hjemmelagede ting
  • Fra større barn: en god bok, bodylotion
  • Fra mannen: en barnefri helg, restaurantbesøk – eller hva med gavekort på vaskehjelp?

Vaskehjelp kjøper likestilling i hjemmet

Ifølge statistikken er det dessverre fortsatt kvinnen som gjør mest husarbeid i hjemmet. En vaskehjelp kjøper kvinnen fri fra oppgaver som kanskje normalt tilfaller henne. Vi mener vaskehjelp kjøper likestilling i hjemmet.

Noen synes det er forkastelig at man ikke vasker sin egen møkk og andre synes det er for privat at andre skal komme og vaske hos seg. I media blir det å ha vaskehjelp fortsatt sett på som luksus og noe for eliten og det høyere sosiale lag – men det er ikke tilfelle. Mange av våre kunder er faktisk helt normale småbarnsfamilier med normal og gjennomsnittlig lønn. De ønsker bare å prioritere tiden sin annerledes og derfor kjøper de seg litt mer tid med vaskehjelp.

Til sist er det du selv som bestemmer hva du ønsker å bruke pengene dine på. Dersom du ønsker å kjøpe deg fritid med vaskehjelp i hjemmet, må det være opp til deg.

Vi tror uansett at et gavekort på vask til mor vil bli tatt veldig godt i mot.

Les mer og bestill gavekort her >>