Citymaid-ansatt støvsuger
(Last Updated On: 1. september 2021)

Førjulstiden er travel, og man vil jo helst ha det fint og rent til julegjestene kommer.
Vi har noen tips og råd til deg. Tenk igjennom hvilke rom som er viktigst, hvem i familien kan bidra, så du slipper å stå med alt selv.  Dette er for deg som tar deg tid til en grundig vask av hjemmet.

Tips for et julerent hjem- en grundig vask:

 • Kjøkken: Vask tak og vegger – malte tak kan bli skjoldete, så vær litt obs på det. Ha en god mikrofibermopp- vask veggene nedenfra og opp- da renner ikke skittstriper nedover.
 • Skap og skuffer – Vær systematisk, løft ting ut, vask, tørk og sett inn. Skap for skap, ikke alt ut. Ikke ta alt ut på en gang, og så orker du ikke å fullføre  jobben. Da virker oppgaven alt for stor!Bruk en godt oppvridd mikrofiber klut.  På toppen av skap blir det ofte ganske fett. Legg «gladpack «plast og bytt hvert år.
 • Kjøkkenviften (den matten som du kan ta ut og som er veldig full av fett)- kan du vaske i oppvaskmaskinen.
 • Rens av stekeovn er et must. Det er utrolig hvor fort det blir stygt, og det er pinlig hvis man får hjelp på kjøkkenet på juleaften og ovnen ser grusom ut.  Bruk gjerne et ovnrens middel, og følg bruksanvisningen. Pass på at akkurat din ovn tåler det.  http://citymaidblogg.com/2015/11/22/pepperkaketider/
  Sjekk om mikrobølgeovnen også må vaskes. Sett en skål med vann og sitron og sett den i gang. Da løsner alt fett og det er lett å vaske over. Samt at det lukter godt. Må ikke ha sitron i.
 • Kjøleskap må også ryddes og vaskes. Det er mye mat som skal inn til jul. Da er det kanskje noe som må ut. Noe har sikkert også gått ut på dato.
  Da er det en god anledning til å vaske. Bruk varmt vann og mikrofiberklut. Samt et vanlig vaskemiddel hvis skittent. Ta ut hyller og vask i varmt såpevann. Tørk platene.  Sett inn maten litt systematisk i matvaregrupper. Det du bruker sjelden setter du øverst eller nederst.  Sjekk om du har plass i fryseren også. Evt. begynn i november å bruke opp det du har der.
 • Vask skapfronter, benkeflater og bord og stoler. Flytt på alle vaskbare ting og vask de. Sett de pent tilbake. Alt som kan skinne, skal skinne.  Jobb systematisk, fra en side til en annen.

Sjekk gjerne oppvaskbørsten, klutene og kjøkkenhåndkledene; holder de mål eller trengs det en fornyelse. Samt stekefolier etc.  Greit å oppdage det før julaften kveld. Kjøp inn maskinrens.

DSC_0225

 • I alle rom: Vask av vegger og tak. Ta ned fra vegger, tørk forsiktig av bilderammer. Ikke spray eller veldig våt klut direkte på bilde.Tørk støv av alt så høyt man rekker opp. Evt stå  på en stødig stol eller gardintrapp, og ta det som er enda høyere. Støvsug alt av gulv, tepper og sofaer.
 • På bad:  Vask tak og vegger. Evt. ha en skrubb som du skrubber inn i dusjen. Gjerne bruk et middel som tar kalk hvis det er et problem.  Spray på og la det virke mens du vasker andre ting på badet. Rydd og vask i skap. Kast gammel sminke. Vask servant, speil, hyller, dusj, badekar og toalett til slutt. Husk å vaske badevekten! Brukes gjerne i smug i julehøytider for å holde kontroll på kaloriene.
 • Vindusvask: Selv om det er mørkt ute til jul, så er det viktig at vinduene er rene, da de gir et veldig flott skinn når du tenner lys.  Ha riktig utstyr, en god nal og evt.en forvasker(nal med pels) eller en nal og en mikrofiberklut. ikke bruk for lite vann, men pass på at de ikke drypper skittent vann på den hvite sofaen. Ha en tørr klut og tørke kantene med. Hvis minusgrader, kan du putte litt rødsprit i vannet.
 • Støvsug alle gulv og vask gulvene.

 Etter en grundig vask, kan du slappe av med ren samvittighet! Bra jobbet!  

Blir jobben for stor, kan vi hjelpe,
sjekk ut: https://citymaid.no/no/tjenester/julerengjoring-julevask