(Last Updated On: 11. september 2015)

DSC_0225Hver dag nesten 365 dager i året, så er jeg i nærkontakt med denne maskinen som bare vasker og vasker. Det jeg gjør er å ta inn og ut, og inn og ut med glass, tallerkener, bestikk osv. Og som regel så tar jeg den for gitt at den fungerer. Bare den får påfyll av glansemiddel når den blinker sine mangler, tar jeg affære. Og en gang i blant renser jeg opp i filteret. Nå har jeg oppdaget maskin rens, og det er jo som spa for maskinen og min samvittighet! Både jeg og maskinen får ren samvittighet. Her tar jeg fullt ansvar.
Her er noen helgetips når det gjelder oppvaskmaskinen din, altså litt maskinpleie:

 • Rens med maskin rens jevnlig, gjerne månedlig da det tar fett og kalk.
 • Rens spylearm og filter. I spylearm tettes små dyser lett av mat.
 • Vask kantene mellom benk og maskin
 • Skyll av lett før de setter tallerkener og kopper inn
 • Ikke vask hvitløkspressen i maskinen- lukten sprer seg gjerne til det andre du har i maskinen
 • Alt av tre, antikke, retro(før 1960) materialer, tåler maskin veldig dårlig. Det kan sprekke og tørke ut
 • Forsiktig med krystall, gammelt service med sølv eller gull kant
 • Kjøttkniver etc blir sløve, bør vaskes for hånd
 • Du kan godt vaske oppvaskkoster
 • Vask kjøkkenvifte i oppvaskmaskinen, da alene, demonter så mye du kan, gjerne må du vaske flere omganger. Lurt å ta en maskin rens etterpå
 • Knust glass? Fjern de største bitene, så er det å fjerne de små, ha evt. lommelykt for å se, ta en delt potet, og sug opp det på bunnen/ filteret.  God helg!
 • http://www.finishinfo.no/products/additiver/machine-clean/finish-maskinrens/