Kjøkken HJELP!

(Last Updated On: 30. september 2016)

Dette bilde er ikke arrangert, men resultat av matlaging etter oppskrift, som jeg prøvde meg på. Fra en middagsleverandør. Jeg elsket konseptet meny og middag på døren (og med meg som dreven mesterkokk), men slik gikk det ikke.

Det jeg sparer tid i butikk, og tenke ut hva jeg skal lage, fikk jeg virkelig svi for, da jeg skulle ta i bruk alle mine kasseroller etc. Aldri har jeg hatt så mange kjeler i bruk noen gang på en gang. Masse rot som tok meg raskt 15-25 minutter å rydde og vaske opp og det etter kun 30 minutter matlaging.

Tiden mellom kl.17-19 er «primetime» for aktiviteter, og da må det være effektivitet. Etter ungenes ønske, så gjør vi det enkelt, ingen flere basilikumkvaster eller dilldall. Nå kjører vi konseptet 2-3 (litt sånn fotballaktig tror jeg). Dvs. maks 2 kasseroller/form og maks 3 hovedingredienser. Funker som bare det.
Ha en herlig uke!

Slik får du et rent kjøkken / slik holder du det rent:

  • Ikke la noen slenge fra seg ting uten grunn; aviser, regninger, post, blyanter, nøkler etc.
  • God håndhygiene, rene kluter og rene benker er viktig
  • Ha minst mulig stæsj ute på benken
  • Fjern visne blomster og frukt så raskt som mulig
  • Få skitne kopper og tallerkener etc. inn i maskinen med en gang
  • Ha mikrofiberkluter lett tilgjengelig, og gjerne en flaske med vann og zalo som du kan spraye på flekker. Spray på kluten, så på flekken
  • Vask over kokeplaten/ toppen med en gang du har brukt den. Ta vann på der du har sølt, og la den ligge og løse seg opp litt. Da er det lett å dra over.
  • Brukt stekeovnen og sølt? Ta det med en gang, hvis ikke brenner det seg mer fast
  • Når kjøleskapet bare blir mer og mer fullt? Da må noe ut! Før storhandel neste gang, ta en pose, og kast det som har blitt råttent. Vask over hyllene med mikrofiberklut med evt litt zalovann. Sett ting tilbake systematisk etter type, pålegg et sted, middag og grønnsaker på sin plass. Da er det lettere raskt finne det en skal ha.
  • PS! Ikke glem kjøleskap håndtaket- der samles mange bakterier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *